SOKAK

Ders saatlerine cuma namazı ayarı

Antalya Lisesi’nde öğle arasının cuma namazı saatlerine göre ayarlanması, velilerden büyük tepki gördü. Müdür ise kendini “Cumanın telafisi yok” diyerek savundu.

Antalya’da tam gün eğitim veren Antalya Lisesi’nde cuma namazı nedeniyle cuma günleri öğle arası 12.15’ten 13.05’e kaydırıldı. Okul Müdürü İmdat Kızılsekili, “Velilerimizden tepkiler geldi ancak ibadet herkesin hakkı. Cuma namazının telafisi yok” derken, Eğitim-İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ders programının keyfi olarak değiştirilemeyeceğini vurguladı.

Bin öğrencinin eğitim gördüğü Antalya Lisesi’nde iddiaya göre 150 öğretmen ve öğrencinin talebiyle cuma namazı nedeniyle cuma günleri öğle arası 12.15’ten 13.05’e kaydırıldı. Okul Müdürü İmdat Kızılsekili’yi, “öğrencinin sağlığını, başarı durumunu artırıcı uygulamalar yerine öğrencileri zor durumda bırakacak” keyfi uygulamalarla idarecilik yapmakla suçlayan veliler, eğitimin 08.15’te başladığını 07.00 ile 07.30 arasında kahvaltı yapmış gelişme çağındaki gençlerin aç kalma süresinin uzun tutulmasının yanlışlığına dikkat çekerek tepki gösterdiler.

OKUL MÜDÜRÜ: “CUMANIN TELAFİSİ YOK”
Okul Müdürü İmdat Kızılsekili, uygulamayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gelen bir talimatla değil kendi inisifiyatifi ile yaptıklarını belirterek, “velilerimizden tepkiler geldi ancak ibadet herkesin hakkı. Vakit namazı için böyle bir ayrım yapamayız. Ama cuma namazının telafisi yok. O nedenle bazı öğretmen ve öğrencilerimizin de aralarında bulunduğu 150 kişinin verdiği dilekçe üzerine bu değişikliği yaptık” diye konuştu

EĞİTİM – SEN: “MÜDÜR İSTİFA ETMELİ”
Antalya Lisesi’nde ders saatlerini Cuma namazına göre ayarlanmasına ilişkin Eğitim- Sen Antalya Şube Kadir Öztürk, konuyla ilgili bilgi almak için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dün sabah dilekçe verdiklerini, henüz dönüş alınmadığını belirtti. Öztürk “Bir okul tek başına böyle bir karar alamaz, böyle bir uygulama eğitim öğretimi engelleyen bir şeydir doğru değil” dedi.

Demokrasilerde bütün dinlere eşit mesafede durulması gerektiğini vurgulayan Öztürk,  “Eğer biz kendimize Türkiye Cumhuriyeti laik demokratik bir cumhuriyet diyorsak,eğitimin laikliğine vurgu yapıyorsak bütün dinlere eşit mesafade olunması gerekiyor”  ifadelerine yer verdi.

“DEVLET MEMURLARI TARAFSIZLIĞINI YİTİRMİŞTİR”
Devlet memurlarının tarafsız olması gerektiğine işaret eden Öztürk, “Okul müdürleri maalesef kendi öğretmenlik kimliğini unutarak idareci koltuğuna sahip çıkabilmek için hükümete yakın ilişki kurmaya çalışıyorlar ve hükümetin yanında yer almaya çalışıyorlar. Halbuki okul müdüründen, okul müdür yardımcısına valiye kadar hepsi devletin memuru olması gerekiyor. Bu konularda  A siyasetine B siyasetine C siyasetine aynı mesafede davranması gerekiyor. AKP hükümetinin 2002’den bu yana yaptığı siyaset ve geldiği  nokta devletleşmiştir ve devleti kendi istediği gibi kullanmıştır. Devletin ne valisi olmuştur, ne okul müdürü,  ne okul müdürü yardımcısı, ne il milli eğitim müdürü. Çünkü hepsi hükümetin destekçisi olmuştur ve tarafsızlığını yitirmiştir” dedi.

“Bir makama geliyorsanız devletin bir kurumuysanız devleti temsil ediyorsanız tarafsız olmanız gerekir” diyen Öztürk, bunun son örneğinin  Yalova’da yaşandığını kaydetti.  “Maalesef oradaki vali de tarafsızlığını yitirmiştir,hükümetin valisi gibi davranmıştır. 4688 sayılı sendika yasasıyla sendikanın aldığı kurallara uyan bir arkadaşımıza hakaret etmiştir. Maalesef arkadaşımız Halil Serkan Öz arkadaşımızın ölüm sebebine sahip olan validir. Tıpkı Yalova Valisi gibi o okul müdürü de tarafsızlığını yitirdiği, AKP sözcüsü gibi davrandığı için istifa etmelidir” ifadelerine yer verdi.

KAYMAKAMLIK: “YORUM YOK”

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya Lisesi’ndeki cuma namazına göre ders saatinin ayarlanmasıyla ilgili konuyla, okulun bağlı olduğu Muratpaşa ilçesi Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’un ilgilendiğini söyledi. Kaymakamlık ise bir açıklama yapmadı.

 

 

Haber: Ajanslar – Antalya Sokakları

 

 

Benzer Yazılar