SOKAK

Erkek şiddetine protesto yürüyüşü

ANTALYA – Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, kadın cinayetleri ve erkek şiddetine karşı protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.

Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği tarafından kadın cinayetleri ve erkek şiddetine karşı protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.
Kapalı Yol’da bir araya gelen kadınlar, Cumhuriyet Meydanı’na kadar slogan atarak yürüdü.
Cumhuriyet meydanında basın açıklaması okuyan Bilge Çakmak, kadın cinayetlerinin gün geçtikçe arttığını, her gün başka bir bahaneyle öldürülen kadınların haberini aldıklarını söyledi.

Son 1 yıl içerisinde 189 kadın cinayeti olduğunu, 7 yıl içerisinde ise kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 arttığını ifade eden Çakmak, 2005 yılından bu yana yaklaşık 4 bin kadının öldürüldüğünü anlattı.
Çakmak, son dönemde Antalya’da 3 kadının en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürüldüğünü belirterek, “En son 26 Aralık’ta Kepez ilçesinde bir kadının, bavulda elleri kesilmiş halde cesedinin bulundu” dedi.
Türk Ceza Kanunu’nda “kadın cinayeti” kavramına yer verilmediğini, adam öldürme kavramıyla geçtiğini dile getiren Çakmak, kadınların cinsiyetlerinden dolayı öldürüldüklerini savundu.

Kadın cinayetlerinin sürekli arttığını, devletin erkekleri koruyarak kadınların öldürülmesine izin verdiğini iddia eden Çakmak, şöyle devam etti:
“Kadın cinayetlerinde ceza indirimi, erkeklerin kadınları öldürmesine yol açıyor. Artık katiller hangi ceza indirimlerinden faydalanacağını bilerek ifade veriyor ve erkek dayanışmasından besleniyor. Bizler cinsiyetinden, cinsel yöneliminden, cinsel kimliğinden ötürü öldürülen kadınların katillerinin nitelikli hal kapsamında yargılanmasını istiyoruz. Bir kadın öldürüldüğünde biz orada olacağız ve kadın katillerinden hesap soracağız.”
Eyleme annesi Zümra Yılmaz ile birlikte gelen 4 buçuk yaşındaki Duru Deniz de elinde “Erkek adalet değil gerçek adalet” yazılı pankart taşıdı.
(30.12.2013)KADIN EYLEMİ

Benzer Yazılar