SOKAK

Gümüşdamla köylülerine ÇED oyunu

Antalya – Antalya’nın Akseki ilçesine bağlı Gümüşdamla (Zilan) köyünde ‘kaçak’ HES projesinin iptali beklenirken, Çevre Etki Değerlendirme raporu onayı aldı.

Antalya’nın Akseki ilçesine bağlı Gümüşdamla (Zilan) köyündeinşa edilen ancak ‘kaçak’ olduğu ortaya çıkan ve 30 Kasım 2012 tarihinde mahkemece iptal edilen HES projesi için yeniden ÇED başvurusu yapılmıştı.Gümüşdamla köylüleri inşaatın sökülmesini beklerken HES şirketinin eski projenin üretim gücünde küçük bir değişiklik yaparak yeniden ÇED başvurusu yapmıştı. HES firması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri eşliğinde köyde yeniden ÇED bilgilendirme toplantısı yapmak istedi ancak köylüler bu toplantıyı protesto ederek engelledi.

Köylülerin hem fiili hemde hukuki mücadelelerindeki kazanımlara rağmen, Akseki İlçesi, Cevizli Beldesi, Gümüşdamla Köyü sınırları içerisinde, Erenler Enerji Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Değirmen Regülatörü ve HES (7,66MWm/6,84 MWe)” projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından 18.09.2013 tarihinde “ÇED Olumlu” kararı verildi.

Benzer Yazılar