EĞİTİM GENÇLİK LİSE SOKAK

Üniversitelerden kovulan İHH liselerde bağış topluyor

Antalya – Daha önce Üniversitelerde El Nusra’ya yardım toplamak için stant açan İHH, Antalya’da da liselerde bağış topluyor

Üniversitelerde açtıkları ‘yardım’ stantlarının ardından, çetecilere destek oldukları gerekçesiyle öğrenciler tarafından kampüslerden atılan İHH, liselerde de proje adı altında yardım toplamaya başladı. Hacı Malike- Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi’nde öğrencilerden kişi başına ayda 3 lira toplatıldığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesi ile okullarda İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın hazırladığı ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesinde öğrencilerden zorla bağış toplandığı belirtildi.

“HER SINIFA 90 LİRA BAĞIŞ”

Edindiğimiz bilgilere göre, dekontların hepsinde 90’ar lira bağış yapılmış. Bilgi aldığımız Dekonttttöğretmen “Her sınıfın 90 lira bağış yapması, zorunlu bağış olduğu şüphesi uyandırıyor. Çünkü bağış, toplandığı zaman sınıflardan farklı farklı miktarlarda toplanılır. Hepsinin aynı olması, birisinin sınıfa girip söylemesiyle olur anca. Bunun zorla yapıldığını düşünüyoruz. Özellikle 9. Sınıflar üzerine ağırlaşılıyor. Öğrenciler yeni geldiği için çok ses çıkarmıyorlar. Gelen tepkiye bağlı olarak üst sınıflara geçeceklerdi ama biz okulda öğretmen ve veliler olarak tepki gösterince üst sınıflara geçemediler, hatta 9. Sınıflardan da şuan isteyemiyorlar, çünkü öğrenciler artık vermiyor” dedi.

 

Benzer Yazılar