KÜLTÜR-SANAT SOKAK

Barajı yıkmak için +1 oy

Antalya’da yaşayan bir grup edebiyatçı, eğitimci, heykeltıraş, hukukçu ve ressamın oluşturduğu Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Dayanışma Girişimi üyeleri bugün yaptıkları basın açıklamasında Antalyalı yurttaşlara 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye oy verme çağrısı yaptı.

 
Antalya’da yaşayan bir grup edebiyatçı, eğitimci, heykeltıraş, hukukçu ve ressamın oluşturduğu  Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Dayanışma Girişimi üyeleri bugün yaptıkları basın açıklamasında Antalyalı yurttaşlara 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye oy verme çağırısı yaptı.
Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Gazeteci Evi’nde “AKP’yi Geriletmek, Barajı Yıkmak İçin HDP’ye +1 Oy Ver” çağrısıyla yapılan basın açıklamasını şair Şükrü Erbaş okudu. Türkiye’deki yüzde 10 seçim barajının dünyada örneği olmadığına dikkat çeken ve 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin sıradan bir seçim olmadığını belirten Şükrü Erbaş, “Bu kez ciddi biçimde Türkiye’nin geleceği oylanıyor. Bu kez her seferkinden daha sorumluyuz” dedi.

BAŞKANLIK HESAPLARINI BOZMAK İÇİN
AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın  2015 seçimleri sonrasında kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter sistem yerine ‘fiili başkanlık sisteminin’ yasal dayanaklarını sağlayacak bir parlamento çoğunluğu elde etmeyi hedeflediğini hatırlatan Şükrü Erbaş HDP’ye oy verme gerekçelerini şöyle sıraladı: “Bize göre, AKP’yi geriletebilmek, Erdoğan’ın başkanlık hesaplarını bozmak, Türkiye’de ve Ortadoğu’da barışın önünü açmak için HDP seçim barajını geçmelidir. 2015 seçimlerinde AKP’nin Meclis’teki gücünü azaltmak, seçim barajını yıkmak için ‘HDP ile dayanışma zamanıdır!’ diyoruz.”

SANATÇILAR DA ENDİŞELERİNİ DİLE GETİRDİ
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın toplumun çok farklı kesimlerinin vicdanının sesi olarak siyaset yaptığını belirten Şükrü Erbaş, Yozgat şivesiyle MHP üyesi bir hemşehrisinin Demirtaş için HDP’ye oy vereceğine dair beyanını aktardı. Basın açıklamasına katılan ressam Burhan Kum da yaşamını resim yaparak kazandığını belirterek, “AKP’nin güçlü bir şekilde iktidara gelmesi halinde özgür sanat üretimime devam edemeyeceğim endişesi yaşıyorum” dedi.

 

Haber ve fotoğraf: antalyaajan.net

Benzer Yazılar