DOĞA SOKAK

Çevre Katliamına Yetti Gari

Antalya Sokakları- Akpınar’da mermer ocağının Korkuteli tarımını ve doğal güzelliklerini  bitireceğini söyleyen Korkuteli halkı    mermer ocağına hayır demek için, Taşkesik köyünde toplandı.

received_737416039704106

Köyün tarımını ve doğal güzelliklerini yok eden mermer ocağına hayır demek için Korkuteli halkı, A Platform, Ziraat  Mühendisleri Odası, Meyve Üreticileri Birliği ve çeşitli örgütler Taşkesik köyünde bir araya geldi.

Mermer ocağına hayır kampanyasında bine yakın imza toplayan Korkuteli halkı, “Bizler su kaynaklarımızın yok olmasını tarihi eserlerinin tahrip edilmesini Korkuteli barajının %70’ini besleyen  Akpınar su kaynağının yok edilmesini tarım ve hayvancılığın zarar görmesini gelecek nesillere yaşanabilir ve yeşil bir Korkuteli bırakmak için doğa katliamına dur diyoruz” söylemlerinde bulundu.

Mermer ocağının, çocuklarının geleceğini çalacağını dile getiren Fatma Özkan, “Ben 4 tane çocuğumu da üniversitede okuttum. Köyümüz olmasa ben bu çocukları nasıl okutacaktım. Ben şimdi dört tane çocuk yetiştirmişim gelsin geleceklerini ellerinden alsınlar diye mi? Köyümüzde mermer ocağını istemiyoruz. Bu kadınların ellerine bir bak yara bere içinde. Biz bu güzelliğe canımızı bile veririz. Kanımızı dökeriz bu güzellikler için” dedi.


‘TÜRKİYE ARTIK BİR YOL AYRIMINDADIR’

Tarımın yerine mermer ocaklarının tercih edilmesinin intihar olduğuna dikkat çeken Hediye Gündüz, “Bütün dağlarımız büyük tahribat altında. Bu korkunç bir şey artık Türkiye şu ayrımı yapmalıdır; Bu kadar kıymetli tarım toprakları olan bir ülke tarım mı yapacaktır, yoksa bu tarım yaptığı alanlarını, suyunu, havasını bozan mermer ocaklarını mı çalıştıracaktır. Türkiye artık bir yol ayrımına gelmiştir.Tarımı değil mermer ocaklarını seçecekse intihar edecektir. Türkiye’de bütün çevre güçlerini bu mermer ve taş ocakları mücadelesine davet ediyoruz. Bu amaçla da bugün Taşkesik halkına destek vermeye geldik” açıklamalarında bulundu.

Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncel tarafından okunan basın açıklamasında, “Çok sayıda mermer ocağıyla doğal güzellikleri yok edilmiş, peynir gibi kesilen dağlarıyla ormanları yok edilmiş, tarım alanları ve su kaynakları zarar görmüş Antalya ve Korkuteli’nin Akpınar bölgesininin de yok edilmesine tahammülü kalmamıştır. Korkuteli halkının nefes aldığı ve hayat bulduğu Akpınar’dan mahrum bırakmayın” dedi.

Etkinlik Korkuteli müzik topluluğu Istanaz’ın  konseriyle sona erdi.

da*-da

Benzer Yazılar