DOĞA KENT SOKAK

Ekizce’de Sedir katliamına devam ediliyor

Antalya – Hisarçandır’da açılan bir mermer ocağı nedeniyle 800 yıllık sedir ağaçlarının kesildiği ormanlık alanda yol açmak için yeni ağaç kesimlerinin yapılması, Orman Bölge Müdürlüğü önünde oturma eylemiyle protesto edildi.

Hisançandır Ekizce Yaylası’nda açılan mermer ocağı nedeniyle 800 yıllık sedir ağaçlarının kesilmesiyle ilgili köylüler dava açtı. Firmanın ruhsatının iptali için açılan dava kapsamında bugün mahkeme ve bilirkişi heyeti bölgede inceleme yaptı. İncelemelere köylülerle birlikte çevreciler de katıldı. Ekizce’deki katliamın durdurulmasını isteyen çevreciler, bölgede mermer ocağına yol açılması için yeni ağaç katliamı başlatıldığı gerekçesiyle, bilirkişi heyetinin incelemesinin ardından Antalya Orman Bölge Müdürlüğü önünde oturma eylemi yaptı.

Ekizce’de sedir katliamının yeniden başladığını belirten A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz şunları söyledi: “Bugün bölgede hem inceleme yapmak istedik, hem de köylülerin açtığı dava nedeniyle bilirkişi heyeti ve hakim bölgeye gitti. Gördüğümüz manzara korkunçtu. Mermer ocağına yol açmak için yeni sedir kıyımı yapılıyor. Yeni kesilmiş yüzlerce sedir ağacı gördük. Anıt değerindeki binlerce sedir ağacının olduğu ormanda müthiş bir doğa katliamı var. Orman Bakanlığı’nın izniyle yeni sedir katliamı başlamış. Katliamın durdurulmasını beklerken yeni bir katliama başlanılması hayret verici. Eğer bakanlık ormanları koruyamayacaksa halka versin biz koruruz.” Çevreciler, Orman Bölge Müdürlüğü önündeki açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yaptı ve alkışlarla Orman Bölge Müdürlüğü yöneticilerini protesto etti.

Kaynak: ajanslar

Benzer Yazılar