DOĞA SOKAK

İskele için insan zinciri oluşturdular

Alanya’da Birleşik Haziran Hareketi üyeleri İskele’deki demir bariyerin kaldırılması için ikinci kez insan zinciri oluşturarak eylem yaptı.
Alanya Belediye binası yakınında toplanan grup üyeleri sloganlar atarak ve insan zinciri oluşturarak demir bariyerler boyunca ilerledi. Grup adına basına açıklama yapan Faruk Konukçu, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Toplantısı’nda Alanya İskelesi’nde yapılan tüm yapıların yıkılmasına, çitlerin kaldırılmasına ve bölgede kaçak kazı yapan, çitleri yapanlar hakkında Alanya Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiğini söyledi.

iskelenin-kapatilmasina-izin-vermeyecegiz80ff5c8d4d78ece33fba

‘HAKLI OLDUĞUMUZU BİLİYORDUK’
Konukçu, “Alanya Kalesi birinci derecede arkeolojik, doğal, kentsel SİT alanı. Balıkçılar Kooperatifi’ne kiralanan, çitle çevrilen bu alanın bir kısmı SİT alanı, büyük bölümü ise SİT etkileme geçiş alanıdır. Yani bölgenin tamamında yapılacak her türlü işlem için mutlaka koruma kurulundan izin alınması gerekli. Hiçbir izin alınmadı. Alanya Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yapılmakta olan büfelerin imara aykırı olduğu için durdurulduğunu, yapıların izinsiz olduğunu ve bölgede ticaret yapılmasına asla izin vermeyeceğini, bölgenin halkın malı olarak kalacağını söylemişti. Biz sokağa çıkarken haklı olduğumuzu biliyorduk ve gücümüzü haklılığımızdan aldığımızı biliyorduk. Bu son kararlar haklılığımızı bir kez daha gösterdi” dedi.

‘EMNİYET GÜÇLERİ YOK MU?’
Kıyıların halkın olduğunu ve kapatılamayacağını vurgulayan Konukçu, şöyle dedi:
“Yetkilileri alınan kararları uygulamaya davet ediyoruz. Halkın yaşam alanlarının zorbaca gasp edilmesine göz yummamaya davet ediyoruz. Yaşam alanlarımızın gözünü para hırsı bürümüş kişi ve kurumların inisiyatifiyle sınırlanmasını kabul etmiyoruz. Bu bölgenin güvenlik gerekçesiyle kapatılmasının da hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Uyuşturucu ve fuhuşla mücadele Balıkçılar Kooperatifi’ne mi havale edildi? Çitlerle çevrilince güvenlik sağlanacaksa, Alanya’yı çitlerle çevirelim, şehirde güvenliği sağlayalım. Bu şehrin emniyet güçleri yok mu? Güvenliği sağlayamıyorlar mı? İskelenin halka kapatılmasına neden olan bu haksız, hukuksuz işgalin hiçbir bahanesi olamaz. Talebimiz açık ve net. Derhal bu hukuksuzluğu ve zorbaca işgali durdurun. İskeledeki bariyerleri kaldırın.”
Sloganlar atarak bariyer boyunca yürüyen grup üyeleri daha sonra dağıldı.

 

 

Benzer Yazılar