GENÇLİK SOKAK ÜNİVERSİTE

İşkenceye uğrayan üniversiteliler F tipine nakledildi

Antalya Sokakları Özel – Çağlayan Adliyesi’nde savcının öldürülmesinin hemen ardında 1 Nisan’da yapılan operasyondan sonra çıkarıldıkları mahkemede tutuklanan üç Akdeniz Üniversitesi öğrencisi disipline uymadıkları gerekçesiyle Ankara Sincan F Tipi hapishaneye nakledildi.

İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde rehin alınan savcının ölümünün ardından 1 Nisan’da yapılan operasyonda 23 kişi gözaltına alınmıştı.10 kişi adli kontrolle serbest bırakılırken, 4 kişi ise mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme 3 üniversitelinin tutuklanmasına karar vermiş, üniversiteliler L Tipi hapishanesine götürülmüştü.

Döşemealtı İlçesi’ndeki Antalya L Tipi Hapisanesi’nde yeni bir işkence olduğu belirtildi. Daha önce işkence, taciz ve tecavüz gibi çeşitli nedenlerle gündeme hapisanede bu kez 3 tutsağa yönelik işkence suçu işlendiği öğrenilmiti. Tutuklu Mehmet Devrim Zongur, Okan Özer ve Emre Şahin adına avukat Hakan Evcin tarafından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, cezaevi müdürü, müdür yardımcıları, infaz koruma başmemuru ve 45 infaz koruma memuru hakkında işkence yapmak, kasten yaralama, görevi ihmal ve suçu bildirmemek yönünde suçlamalarda bulunulmuştu.

3 üniversiteli sayımlara uymadığı ve mukavemet ettiği gerekçesiyle 5 Mayıs’da Ankara Sincan F tipi hapishanesine gönderildi.

nob

Benzer Yazılar