KÜLTÜR-SANAT SOKAK

Mitomani filmi galası Antalya’da yapılacak

Antalya Sokakları – Bulut Gümüşboğa ve Mahmut Atılgan’ın yönetmenliğine üstlendiği  “MİTOMANİ” adlı kısa film galası 23 Mayıs’ta Antalya’da gerçekleşecek.11350028_1583152228612115_1365453581_n

Alevi toplumuna atlan mum söndü iftirasına konu alan film Antalya’nın Karatepe köyünde çekildi. Karatepe Mahallesi Kültür Dayanışma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği işbirliği ile çekilen filme Alevi Gençlik Platformu’da destek verdi. Karatepe Mahallesi Kültür Dayanışma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği başkanı Süleyman Kamış film hakkında şöyle söyledi; “Öncelikle filmimizin adı Mitomani. Alevi toplumuna atılan mum söndü iftirasını konu alan bir kısa film. Bu yüzden bizler için önemi büyük. Film süreci, filmi çeken Antalya Film Ekibi(afe) grubundaki arkadaşlara bizleri tanıyan büyüklerimizin Karatepe Köyümüzü tavsiye etmeleri ve bizlerin bu konuda onlara yardımcı olacağımızı söylemeleri ile başladı. Geldiler, görüştük. Yardımcı olabileceğimizi söyledik. Filme Köylülerimizden oyuncu dahil ettik. Derneğimiz gücü kadarıyla filmin ve ekibin o sürede sponsorluğunu üstlendi. Filmin çekildiği 3-4 gün boyunca birlikte yatıp birlikte çalıştık ve çok iyi bir sinerji ortaya çıktı. Çalışmalarımızın pozitif oluşu filme de yansımış olacak ki, gittiği ilk iki festivalden ödülle döndü. Uzun yıllar sonra böyle önemli bir gelişmenin ardından gala gösterimi ile filmi, yapanları, oynayanları, Karatepe’mizi ve derneğimizi onure ediyoruz ve umarım bu filmi izleyen bir çok insanın yanlış bildiği şeyleri doğruya döndürme anlamında iyi bir şey yapmış olacağız.”

Galada İlke Türkdoğan, Güzel Şah Dede konserleri yanı sıra Alevi Gençlik Platformu semah ekibinin semah gösterisi de olacak.

Yer: Karatepe Mahallesi / KARDER
CUMARTES, GÜNÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİNİN ÖNÜNDEN SAAT17:00DA ARABA KALKACAK
Saat: 19:00 – 23:00
 

pi-nob

Benzer Yazılar