EĞİTİM LİSE SOKAK TOPLUMSAL CİNSİYET

‘Zorla bağış’ı gündeme getiren öğretmene homofobik söylem ve hakaret

Antalya – İHH’ya zorla bağış toplatılmasını kamuoyunun gündemine taşıyan Eğitim- Sen Şube Başkanı öğretmene, Hacı- Malike Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi okul müdürünün, hakaret ve homofobik söylemlerde bulunduğu öğrenildi. Bunun üzerine okul müdürü Oktay Elmalı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı genelgesiyle okullarda İHH İnsani Yardım Vakfı’nın hazırladığı ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine öğrencilerden ‘bağış’ toplanmasına yönelik, sınıflardan 90’ar lira toplanması talimatı verildiğini, bunun gönüllülükle değil, zorla yaptırıldığı gündeme getirilmişti. Olayın medyada yer alması sonrasında, okul müdürü Oktay Elmalı’nın 27 Nisan günü okul bahçesinde öğrencilerin de bulunduğu törende konuya ilişkin konuşma yaptı. Yapılan konuşmada hakaret ve homofobik ifadeler barındıran söylemleri sebebiyle müdür Oktay Elmalı’ya suç duyurusunda bulunuldu.

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk hakkında şu sözlerin söylendiği belirtildi: “Öğretmenim diye geçinen, ne idüğü belirsiz, geri zekalı bir adam çıkmış okulumuz hakkında saçma sapan iddialarda bulunmuştur. Şimdi ben çıkıp bu adam akşamları terör eylemi yapıyor, Yüzüncü Yıl’a çıkıyor, şunu bunu yapıyor desem kendini nasıl temize çıkaracaktır?”

Okul müdürünün bu sözleri üzerine Sendika Başkanı Kadir Öztürk avukatı Ülkü Karataş’la birlikte Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, sendikal faaliyetleri engelleme, görevi kötüye kullanma ve hakaret suçlarının yöneltildiği okul müdürü Elmalı’nın tutanakta geçen sözlerine yer verildi.

Avukat Ülkü Karataş konuya ilişkin yaptığını açıklamada, hakaret ve aşağılamaların, tüm sendika üyesi öğretmenleri baskı altına almak ve sendika üyesi öğretmenleri küçük düşürmek adına yapıldığını belirtti.Okul müdürünün konuşmasında sendikal faaliyetlerin engellenmesi, sendika üyeleri üzerinde baskı oluşturma, görevi kötüye kullanma ve apaçık şekilde hakaret suçlarının oluştuğunu ifade etti.

Benzer Yazılar