EMEK KENT ÖZEL HABER SOKAK

AKP’li Beldiye’den sürgüne yeni kılıf: “Bizden değilsen öl, sürün”

Antalya Sokakları Özel – Antalya Büyükşehir Belediyesi, hukuksuzca sürgün ettiği çalışanların açtıkları davaları kazanıp geri dönmesinin ardından harekete geçti. AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 76 kişiyi bu sefer atama yoluyla sürgüne yolladı.

İlçelere görevlendirme yerine atama yapılmasını öngören yönetmeliğin uygulanmasıyla, AKP’li Belediye ilk iş olarak, daha önce sürgün edilen fakat dava açıp merkeze geri dönen çalışanları bu sefer atama yoluyla yeniden sürgün etti. Sürgün edilenler arasında, evli olduğu halde kasıtlı olarak farklı ilçelere ataması yapılan çalışaların da olduğu belirtildi.

SÜRGÜN EDİLENLERİN ORTAK ÖZELLİĞİ: AKP’Lİ OLMAMALARI

Yönetmeliğin uygulamaya konmasıyla yeniden sürgün edilmek istenen çalışanlardan biri bu uygulamanın AKP mantığı olduğunu belirtti. “Ben onlardan değilim. Ben onlardan olmadığım için öleyim istiyorlar. Açık açık benden değisen öl, benden değilsen sürün mantığı. Bizi Antalya Merkez’de istemiyorlar” şeklinde konuştu. Sürgün edilen çalışanların ortak özelliğinin AKP’li olmamaları olduğunu dile getirdi.

BİZDEN DEĞİLSEN SÜRÜN DENİLİYOR

“Büyükşehir Belediyesinde çalışıyorduk. Bizi yeniden merkezde görevlendirdiler karar iptali sayesinde. 5 aydır yerimizdeydik. Ta ki bu güne kadar. Bu gün atama yoluyla bizi ilçe hizmetleri daire başkanlığına kadromuzla birlikte transfer ettiklerine dair bir bilgi verdiler. Ve yine daha önce görevlendirdikleri yerlere gönderdiler. Toplamda 76 kişi daha önce sürüldükleri yerlere gönderildiler” şeklinde konuşan çalışan, atama yapılan ilçelerin durumunun oldukça kötü olduğuna da işaret etti.

“Bizim kadrolarımız yeteneklerimiz göz önünde bulundurulmadan gönderiliyoruz oralara. Bizim şu an orada çalışan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre, bir odanın içerisinde 3-5 tane sandalye var, Masa yok. Teknoloji adına da sadece elektrik var belediyede. Ve biz oraya sabah gidiyorduk akşam geliyorduk. Ne konaklayabileceğimiz ev ne gidilecek hastene var. Bizden değilsen öl, sürün mantığından başka bir şey değil bu”
dedi.

İŞÇİLERE GERİ DÖNÜŞ YOK

Edilen bilgiye göre, Belediyede çalışan işçiler ise dava açmaları halinde özlük hakları tehlikeye girdiğinden dava açıp yeniden görevlendirilmek için hukuki yollara başvuramıyor. Dava açabilenlerse yalnızca memurlar.
 

pi

Benzer Yazılar