KADIN SOKAK

Annesini öldüren katile tahrik indirimi verildi

Antalya – Ülkede her gün, en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülen kadınların haberleri gelirken, hayat hakkı gasp edilen kadınların hesabının sorulması umuduyla açılan davalardan peş peşe tahrik indirimleri gelmeye devam ediyor. Servet Apaydın, 19 Ekim’de oğlu tarafından katledildi. Geçtiğimiz gün görülen davada katil, Servet Akaydın’ın “rencide edici sözler” sarf ettiği iddiasıyla tahrik indirimi alarak 20 yıl ceza aldı.

67 yaşındaki Servet Apaydın, 19 Ekim’de oğlu tarafından boğazını sıkarak öldürdü. Tutuklanan Apaydın hakkında Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘yakın akrabayı öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SUSTURMAK İÇİN!

Apaydın’ın avukatı Duygu Aksoy Soytürk ise müvekkilinin annesini öldürme kastının olmadığını söyledi. Olay öncesi ve sonrasında annesinin Murat Apaydın’a karşı rencide edici sözler sarfettiğini ileri süren Avukat Soytürk, “Annesinin rencide edici sözlerini, cümlelerini susturma ve kesme amacıyla müvekkilim annesiyle tartışmış, yaptığı hareket sonrasında fenalaşan annesinin başında beklemiştir. Onun bu hali karşısında da ambulans çağırmıştır. Müvekkilim olayın başından beri öldürme kastıyla hareket etmemiştir. Sadece netice ölümle sonuçlanmıştır. Müvekkilimin beraatini istiyorum” diye konuştu.

İYİ HAL VE HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ

Davanın üçüncü celsesinde kararını veren mahkeme Murat Apaydın’a önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ancak annesinin rencide edici sözler sarfetmesi nedeniyle sanığın bu eylemi haksız tahrik altında gerçekleştirdiğine karar veren mahkeme heyeti, cezayı 24 yıla indirdi. Mahkeme sanığın duruşmalardaki iyi hal ve tavırlarını da dikkate alarak bu cezada da altıda bir oranında indirim yaparak 20 yıla düşürdü.

Benzer Yazılar