KADIN SOKAK TOPLUMSAL CİNSİYET

Antalyalı kadınlar AKP’nin kadın düşmanı politkalarının geri çekilmesini talep ediyor

Antalya – Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Anayasa Mahkemesi’nin resmi nikah öncesi dini nikah kıyan imam ve çiftlere 2 aydan 6 aya kadar hapis cezası öngören yasa maddesini iptal etmesine karşı imza kampanyası başlattı.

Kışlahan Meydanı’nda basın açıklaması yapan Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Nilüfer Deveci, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararına karşı imza kampanyası başlattıklarını açıkladı. Şube Başkanı Deveci, AkP iktidarının, toplumda en derin ayrışmayı cinsiyet üzerinden sağladığını savundu. 13 yıllık iktidar döneminde erkek egemen siyaset dilinin devletin ve hükümetin en üst makamları tarafından sıklıkla kullanıldığını belirten Deveci, “Bu çerçevede Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu bu kararla çocuk gelinlerin, çok eşliliğin ve muta nikahının önü açılacak, kadına şiddet daha da artacaktır. Bu kararla kadınlar nafaka, velayet, miras ve tazminat haklarından mahrum kalacaktır. Çocuğun soy bağı ve diğer hakları yönünden hukuki sorunlar çoğalacaktır” diye konuştu.

EVLİLİK YAŞI 18 OLMALI, KARAR İPTAL EDİLMELİ

Yeni kurulacak hükümetten Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği ceza alt sınırının 2 yıldan başlayarak belirlenmesini ve evlilik yaşının 18 olarak düzenlenmesini talep ettiklerini açıklayan Deveci, bunun için toplayacakları imzaları meclise taşıyacaklarını belirtti.

Deveci, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği olarak 86 şubede kampanyanın eş zamanlı başladığını belirtti. Açıklamanın ardından Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın iptali için başlatılan kampanya için açılan imza föyüne ilk imzalar erkeklerden geldi.

Benzer Yazılar