ANLIK KADIN

Deniz Aktaş davası başladı [Güncelleniyor]

Antalya – Geçtiğimiz mart ayında Antalya’da, birlikte yaşadığı sevgilisi tarafından yardım istediği polisler kapıdayken başından ve kalbinden vurularak öldürülen, Deniz Aktaş’ın davası Antalya Adliyesi 2. Ağır ceza mahkemesinde başladı.

Dava ile gelişmeleri dakika dakika sizinle paylaşacağız

16. 45 – Katil Lokman Barış’ın tutukluluğunun devamına karar verildi. Mahkeme 06.08.2015 Saat: 10.00’a ertelendi.
16.30 – Karar için duruşmaya ara verildi.

15.00 – Yasin Kaya adlı polisin ifadesi alınıyor.
Eve gelip daireye yaklaştıkları sırada peşpeşe iki el silah sesi duyduğunu söylüyor. Barış’ın sadece onu ve Ali Osman adlı polisi içeri alacağını, kapıyı açacağını ama biraz bekleyeceğini söylediğini ve o sırada telefonla konuşuyor olduğunun duyulduğunu belirtti. İçeri girdiğinde Deniz Aktaş’ı koltukta oturur vaziyette gördüğünü 112’yi eve çağırdığını onların da ex olduğunu söylediğini belirtti. Katil Barış’ın daha önce intihar etmeye kalktığını onu o zamandan tanıdığını söyledi.

14.50 -Deniz’in annesi ilişkilerinin 18 yaşında başladığını, bu ilişkinin hiç bir zaman onlar tarafından onaylanmadığını belirtti. Kızının sürekli şiddet gördüğünü, ayrıldıkları zamanlarda katilin sürekli kapıda beklediği, kızkardeşini tehdit ettiğini ifade ediyor. Daha önce gördüğü şiddet yüzünden darp raporu aldığını ve katilin 4 ay uzaklaştırma cezası aldığını söyledi. Cinayet günü ise katilin kendisini arayıp “kızını öldürdüm, her şey bitti” dediğini belirtti.

14.30 – Avukatlar müdahil olma taleplerini, ve İstanbul Sözleşmesi’nin mahkemeye yüklediği sorumluluğu hatırlatıyorlar. Cins kırımını durdurmak ve farkındalık yaratmak için mahkemelere büyük görevler düştüğünü, caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini belirtti. Haksız tahrik indirimleri gibi indirimlerin uygulanmaması için kadınların kadınların mücadeleye devam edeceği ve yılmayacağı ifade edildi.

Deniz Aktaş’ın katili Lokman Barış Çelik öldürme gerekçesi olarak “Erkekliğime hakaret etti” dedi

[11.55] Deniz Aktaş’ın davasına ara verildi.

[11.30] Katil Lokman Barış Çelik savunmasında “Deniz çok kıskançtı ve sürekli boşanmam konusunda bana baskı yapıyordu. Deniz’de kaldığım bir gece 100 $ kayboldu.Daha sonra Denizle aramız açıldı.” ifadelerini kullandı.

[10.30] Deniz Aktaş’ın katili Lokman Barış Çelik savunma yapıyor.

[10.10] Deniz Aktaş davası Antalya Adliyesi 2. Ağır ceza mahkemesinde başladı. Davaya bir çok kadın örgütü müdahil olarak katılım gösterdi.

Kaynaklar: sendika.org, akdeniz postası

Benzer Yazılar