GENÇLİK LİSE SOKAK

DEV-LİS: “Polisin niyetini iyi biliyoruz”

Antalya – Geçtiğimiz günlerde lise öğrencilerinin aileleri polis tarafından aranarak görüşmeye çağırılmış, haklarında hiçbir suçlama olmayan öğrenci ve ailelerine psikoloik baskı uygulanmaya çalışılarak, öğrencilerin eylemlere katılması halinde tutuklanacakları şeklinde dayanaksız ifadelerde bulunulmuştu. Antalya Devrimci Liseliler bugün yaptıkları açıklamayla bu uygulamaya karşı çıkarak tepki gösterdi. Devrimci Liseliler konuya ilişkin; “DEV-LİS hakkında tutarsız ve alakasız bilgiler verilmiş ve polisler DEV-LİS karalama kampanyası başlatmıştır” denildi.

“POLİS İLLEGAL YOLLARLA TELEFONLARI DİNLEDİ”
TEM ve Çocuk Şube polislerinin aileleri aradığını, çocukları hakkında konuşmak istediklerini söyleyerek aileleri ve liselileri hiçbir suç unsuru olmamasına rağmen baskılamaya çalıştıkları belirtildi. Açıklamada “Öğrencillerin katıldıkları eylemlere bir kez daha katıldığı takdirde tutuklanacağı gibi tutarsız hiçbir hukuki dayanağı olmayan söylemlerle gözlerini korkutmaya çalışmışlardır” ifadelerine yer verilirken, polisin illegal yollarla telefonları dinlediği belirtti. Telefon kayıtlarındaki konuşmalar hakkında detaylı bilgi almaya çalışıldığı, bu yasadışı dinlemeler hakkında hukuki yollara başvurulacağı belirtildi

“İYİ POLİS OLARAK YAPILAN GÖRÜŞMELERİN NİYETİNİ İYİ BİLİYORUZ”
Öte yandan, polislerin uyuşturucu kullanan bir genç için dahi bu kadar uğraşmadığına vurgu yapılarak, “Devrimcilerin aileleri ile ‘’iyi polis’’ olarak yaptığı görüşmelerde niyetlerini çok iyi biliyoruz. Polislerin yapmaya çalıştıkları şeyin farkındayız tarihimizde ilk defa yaşamıyoruz, yaşamayacağız. Baskılarınız bizleri bugüne kadar mücadeleden bir adım geriye düşürmedi bundan sonrada düşürmeyecektir. Bizlere yöneltilmekte olan bu sistematik sindirme politikalarının gerekçelerini biliyoruz; bizden korkuyorlar, korkmakta da haklılar. Onlar bu tarz hamleler ile bizlerin geriye düşeceğini sanıyorlarsa yanılıyorlar” ifadelerine yer verildi.

Benzer Yazılar