DOĞA SOKAK YAŞAM

Gezi besteleri Alakır’ın sesi oldu

Antalya’da Alakır Nehri üzerinde yapılması planlanan HES’lere karşı, canlıların yaşamını korumak adına yürütülen mücadelenin giderlerini karşılayabilmek için Gezi eylemlerinde bestelenen şarkılardan oluşan ‘Alakırın Sesi’ albümünün dördüncüsü çıktı.

Kumluca İlçesi’nde Alakır nehri üzerinde dördü tamamlanmış dördü de planlama aşamasında olan 8 HES projesine karşı yürütülen mücadelede, Danıştay 14’üncü Dairesi, yerel mahkemenin bölgeyi 1’inci dereceden doğal sit alanı ilan ederek korunmasına ilişkin kararını onadı. Ancak Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun Danıştay kararını uygulamadığı Alakır Vadisi’nde, nehir üzerinde planlanan 4 HES projesi için Alakır Nehri Kardeşliği ve köylülerin mücadelesi de sürüyor. Hukuki mücadelenin yanı sıra çeşitli etkinliklerle HES’lere karşı mücadele yürüten Alakır Nehri Kardeşliği, kamu kurumları ve HES firmalarına karşı açılan davaların giderlerini karşılayabilmek için 4’üncü müzik albümünü piyasaya çıkardı. Tamamı Alakır Nehri gönüllüleri tarafından yazılan ve bestelenen eserlerden oluşan ‘Alakırın Sesi’ albümünün satışına da başlandı.

GEZİ’NİN BESTELERİ
Alakır Nehri Kardeşliği’nden Birhan Erkutlu, Alakırın Sesi-4 albümünün, canlıların yaşamını korumak için verilen mücadelenin giderlerini karşılamak, müziğin şifasını, direnişin ritmiyle buluşturmak için gönüllü sanatçılar tarafından oluşturulduğunu söyledi. Gezi Parkı direnişi sırasında parkta bestelenen parçaların daha sonra Alakır’da cırcır, çekirge, kuş, arı, nehir, rüzgar seslerinin arasında açık alanda basit cihazlarla kaydedildiğini belirten Birhan Erkutlu, “2 yıldır Alakır Vadisi’nde çalınıp söylenen bu parçalar şimdi Gezi Parkı direnişinin ikinci yılında bir albüm olarak çıktı” dedi.

Planlı bir şekilde olmamakla birlikte, doğa koruma mücadelesi adına yapılan bu albüm çalışmasında yer alanların, hayvan özgürlükçü düşünceyle yola çıktığını kaydeden Erkutlu, “Onun için aynı zamanda bu bir ‘vegan’ müzik albümü de oldu. Yine 7 parçadan oluşan bu yarım saatlik müzik albümünün sonunda bir de bonus parça var” dedi.

Alakır Vadisi’ndeki canlıların yaşam mücadelesine katkı vermek isteyen can dostlarının, Alakırın Sesi’nin yeni müzik albümüne erişim noktaları ise İstanbul Kadıköy’de Mançiz Cafe, Beyoğlu’nda KOS Mekan, Antalya’da Çello Cafe.’ Alakırın Sesi-4′ albümünde söz, müzik, ritim gitar ve vokalde Birhan Erkutlu, mızıka, bas gitar, mandolin, mix ve kayıtta Tuncay Korkmaz, davul ise Kris Manvell’in yer aldı.

Benzer Yazılar