EMEK KENT KÜLTÜR-SANAT ÖZEL HABER SOKAK

Kaleiçi’nde açık havada müzik yasağına tepki büyüyor

Antalya Sokakları – Kaleiçi’ndeki işletmelere, son üç gecedir sıkıdenetim uygulanarak çeşitli bahanelerle ceza kesiliyor. Açık havada canlı müzik yasağına karşı Kaleiçi esnafı ve müzisyenler tepki gösterirken, change.org’ta imza kampanyası başlatıldı

Kaleiçi’nde sıkıdenetim altına alınan işletmelere kesilen cezalar tepkilere yol açtı. Mekan sahipleri, çalışanları ve müzisyenler tepki gösterirken, change.org’ta açılan imza kampanyası büyük ilgi görüyor.

DHA’dan Mehmet Çınar’ın haberine göre; İşletmelere açık alanda canlı müzik yaptığı, dışarıda masa kurduğu gibi bir çok nedenden dolayı tutanakla 25 bin 375’er lira ceza kesildi. Birçoğu bahçeli olan mekanlar sıkıdenetime ve yasağa tepki gösterdi. İşletmelere, canlı müzik ruhsatı olmasına rağmen tutanak tutulduğu belirtildi.

Antalya Sokakları olarak, Kaleiçi’ndeki müzisyenler ile görüştük. Manuş Baba, Kaleiçi’nde önceki yıllardan beri mekanlara yönelik baskıların olduğunu dile getirirken, bu yasakların esnaflar, çalışanlar, sanatçılar ve müzisyenleri olumsuz etkilediğini vurguladı.

SEÇİM ARABALARININ UĞULTUSU NEDEN SORUN OLMADI?

“Gelinen noktada, sonucu neye varacağı belirsiz bir uygulamayla karşı karşıyayız. Gürültü kirliliğiyle mücadele olarak amaçlanan bu yasakların Türkiye genelinde uygulandığına inanmak oldukça güç. Daha önceki hafta sokaklarda seçim arabalarının uğultusuyla günler geçirmek zorunda kalırken neden ortaya çıkmadı bu gibi şeyler?” ifadelerine yer verdi.

Antalya’nın geçimini turizmden kazandığına işaret eden Manuş Baba, açık alanda müzik yasağının sırıttığını, Kaleiçi’nin dokusu itibariyle bahçe ve açık alanlarıyla birlikte etkinlikler, konser ve eğlence kültürüyle kent yerlisinin ve turistin ilgi odağı olduğunu ifade etti.

KALEİÇİ’Nİ KORUYANLAR BURADAKİ İNSANLARDIR

“Bir bütün olarak değerlendirilince esnaflar ve çalışanlar olarak zaten Kaleiçi’ni Kaleiçi yapan ve koruyan buradaki insanlardır. Onca yatırım yapılan işletmeler, çalışanlar ve sahne alanların düştüğü bu durumun mağduriyeti nasıl giderilecek” şeklinde konuştu. “ Ben bir müzisyenim. Müzisyen adam ise günü birlikçi adamdır. Telafisi yok her geçen günün” dedi.

“Son olarak işin en ilginç yanı, pansiyoncuları ve müzikli işletmeleri karşı karşıya getirmeleri. Pansiyon şikayetleri deniliyor her tarafta. Yaşatılan bu gerginlik ne amaçlanarak yapılmaktadır. Sorgulanması gerekiyor” dedi.

 

BAHÇEDE MÜZİK YAPAMIYORUZ

Görüş aldığımız bir diğer müzik grubu Üç Deyince’nin solisti Mahir Düştegör ise, “Bizim çalıştığımız yazlık mekanların çoğu bahçede müzik yapıyor. Artık içeride sigara içme yasağı da olduğu için insanlar zaten bahçeli yerleri tercih ediyorlar. Dolayısıyla bizi oldukça etkiledi, bir kaç günümüz alındı elimizden. Çünkü, müzik yapamıyoruz bahçede. Dolayısıyla işletmeler de paramızı karşılayamıyorlar,tabii ki etkilendik”

19995_849679115119944_1138812706007166853_n (1)ÇOK SAÇMA BİR UYGULAMA

“Gene bir olayın içindeyiz ama bakalım. Ne olduğunu biz de bilmiyoruz şuan. Ama biz de yeniden eylemimizi yaparız. Çünkü gerçekten burada barlarda çalışan garsonlarda mağdur durumda, mekan sahipleri de müzisyenler de mağdur durumda. Çok saçma bir uygulama, ama yani elimizden de bir şey gelmiyor” dedi.

*change.org sitesinde başlatılan kampanyaya 5 yüzü aşkın destekçi imza attı. Kampanya linki:

Kampanya linki için tıklayınız

pi/nob/da*

Benzer Yazılar