KENT SOKAK

Onlar konuştu AKP yaptı: Plajlar şezlongsuz, piknik alanı paralı oldu

Antalya Sokakları Özel – Belediye Başkanlığı’na gelir gelmez Konyaaltı Sahili’ni ücretsiz yapacağı vaatlerinde bulunan Menderes Türel, sözünden bir sene sonra şezlongları, şemsiyeleri kaldırdı, parasız olan Sarısu Piknik alanını paralı yaptı.
Büyükşehir Belediyesi’nin önceki belediye başkanı Mustafa Akaydın’ın halka açık ve ücretsiz olarak kullanıma açtığı Sarısu Doğal Mesire Alanıi geçtiğimiz günlerde AKP’li Büyükşehir Belediyesi tarafından araç girişi ücretli yapıldı. Yoğun bir şekilde halkın piknik yapmaya geldiği alana girişler otomobille 5, minibüsle 10, otobüsle ise 25 tl oldu.

“HALKA AÇIK YERE GİREMİYORUZ”IMG_3358
Sarısu piknik alanının paralı olması durumu hakkında konuştuğumuz Şükrü Yılmaz, “Ben geçen sene ailemle buraya geldiğimde otopark için hiçbir ücret vermiyordum. Şimdi ise piknik yapmak için bir de park parası veriyoruz. Bu durumdan çok rahatsızız. Kapıda çoğu kez tartışmalar falan oldu,
çoğu insan kapıdan döndü. Halka açık olan yere giremiyoruz” dedi.

KONYAALTIN’DA VAATLER YERİNE GETİRİLMEDİ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, göreve geldiğinde sahilde her türlü hizmeti ücretsiz ve halka açık yapacağına dair açıklamalarda bulunmuştu. Yaptığı açıklamanın bir bölümünde “Şezlong, şemsiye, tuvalet ve duş gibi ihtiyaçları ücretsiz karşıladık” demişti.

rfgrgrgreKonyaaltı Sahili’nde konuştuğumuz Semanur Acar ise MenderesTürel’in vaatleri hakkında “Halka açık ve ücretsiz şemsiye ve şezlong olacak dedi ama şuan hiç öyle bir görünüm yok. Ayrıca tuvaletler plaja çok uzak, büfelerin kaldırılması da bizim için iyi olmadı. Halkı bu tarafa değil diğer tarafa sevk ediyor” dedi.

 

IMG_3365Konyaaltı Sahili’nin küçük bir kısmında şemsiye ihtiyacını karşılamak için tenteler yapıldı. Sahilin tamamını kaplamayan tentelerden rahatsız olan Eylem Deniz Yılmaz, “Şemsiye yerine tente var ama sahil boyunca ilerlemiyor. Bu da insanların bir yerde yoğunlaşmasına sağlıyor ve bu rahatsız edici bir durum” ifadesinde bulundu.

 

da/da-nob

Benzer Yazılar