KADIN SOKAK TOPLUMSAL CİNSİYET YAŞAM

Özgecan için adalet çığlığı

Antalya – Geçtiğimiz Şubat ayında Mersin’in Tarsus İlçesi’nde, bindiği otobüsün şoförü tarafından kaçırılıp katledilen Özgecan Aslan’ın yarın görülecek davası için Antalyalı kadınlar sokaktaydı.

11 Şubatta okuldan eve dönerken bindiği otobüsün şoförü ve yanındaki iki erkek tarafından yaşam hakkı gasp edilen Özgecan Aslan’ın ilk duruşması yarın görülecek. Türkiye’nin birçok ilinde Özgecan ve tüm kadınlar için “Erkek adalet değil gerçek adalet” diyerek sokaklara çıkan kadınlar bugün Antalya’da da isyanın sesi oldu.

Özgecan Aslan davası için Antalya Kadın Platformu’nun çağrısıyla toplanan kadınlar bugün saat 19.00’da Kapalıyol Kışlahan İşhanı önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz! Unutmadık, affetmeyeceğiz!” pankartı açan kadınlar sloganlarla, çığlıklarla yaşanan kadın katliamlarına karşı çıplak ayaklı protesto yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında; “Bu dava biz kadınların. Bizi her gün eksilten ataerkliye, kadın düşmanlarına karşı öfkemizle, direnişimizle , mücadelemizle bir kez daha yaşamak için isyan ediyoruz.” denildi.
Açıklamada, Özgecan’ın yaşadıklarının tesadüf olmadığı, kadın cinayetlerinin tıpkı transseksüel nefret cinayetleri gibi devletin meşru kıldığı eril şiddetin ürünü olduğu vurgulandı. Yaptıkları açıklamada Kendisine tecavüz eden akrabasını öldüren Nevin Yıldırım’ın müebbet hapis cezası almasına da değinen kadınlar, bu karara tepki göstererek, “Tecavüzcü, dayakçı, katil erkekler aramızda dolaşırken, kendini savunma hakkını kullanan Nevin’in derhal serbest bırakılmasını, erkeklere uygulanan tüm indirimlerin Nevin’e de uygulanmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Özgecan için, kaybettiğimiz tüm kadınlar için, çalınan yaşamlarımızı geri almak için, Erkek Adalet değil Gerçek Adalet istiyoruz” denilerek açıklamaya son verildi.

sk/ekip

Benzer Yazılar