EMEK SOKAK YAŞAM

“Sürgün insanlık ayıbıdır Antalya’ya iyi gelmeyecek”

Antalya – AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in uzak ilçelere sürgün ettiği çalışanlarla dayanışmak ve Türel’i protesto etmek için Tüm Bel Sen Antalya Şubesi Attalos Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Yapılan sürgünler sonrası yargı kararıyla geri dönen çalışanların AKP’li Türel tarafından yeniden sürgün edilmesi, Attalos Meydanı’nda yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.

Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Menderes Türel’in Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle başlayan ve yüzlerce işçi, memuru yerinden, yurdundan eden, insan haklarına aykırılığı valilikçe belgelenen ve mahkeme kararlarıyla ‘kamu yararına ve hizmetin gereklerine aykırı’ bulunarak iptal edilen sürgün uygulamasının belediye emekçilerine tebliğ edilen yeni atamalarla kalıcı hale geldiğini söyledi.

Yapılan basın açıklamasında; “Yaşadığımız bu yağma ve sürgün uygulamasının kaynağı olan 6360 sayılı Büyükşehir Yasası iptal edilmelidir. Mecliste gurubu bulunan ve hükümet senaryoları üzerine zar atan tüm siyasi partilere buradan sesleniyoruz; seçim vaatlerinize sadık kalarak, verdiğiniz sözleri unutmadan, emek ve demokrasi temelinde bir proğram çercevinde hükemet kurmak ya da ortağı olmak ahlaki ve siyasi sorumluluğunuz seçim öncesi göre daha da elzem hale gelmiş ve hayati bir önem kazanmıştır. Antalya Büyükşehir Belediyesinde yaşadığımız bu zulum ve eziyetin sona bulmasınada yardımcı olacağına inandığımız bu ‘siyasi sürecin’ sıkı bir takipçisi olacağımızı da belirtmek istiyoruz.

Ve, Biz belediye emekçileri de kendi birliğimizi sağlayarak ve yerel, ulusal, uluslar arası kamuyonun da desteğini yanımıza alarak bu yaz sıcağında işimizi, ekmeğimizi ve onurumuzu koruyabilmek için mücadele bayrağını daha da yükselteceğiz. Kazanan biz, kaybeden yine mahkeme kararlarına ve ‘insan haklarına aykırı’ uygulamalara imza atanlar olacaktı” denildi.

SERVİS KAZASI TEPKİSİ

Karakurt, bu sürgünler nedeniyle kilometrelerce uzak ilçelere gönderilen işçileri taşıyan servis aracının bu sabah saatlerinde Kumluca girişinde kaza yaptığını da belirterek, Menderes Türel ve uygulamalarına tepki gösterdi. Sürgünlerin birçok çalışanın hayatını da tehlikeye attığını belirten Karakurt, şans eseri bu kazada kimseye bir şey olmadığını, ancak her gün işçilerin bu riski taşıdıklarını belirterek, bu zulme son verilmesini istedi.

Kaynak: Antalyasolu- ajanslar

Benzer Yazılar