EMEK SOKAK YAŞAM

Taşeron işçiler: “Kazan kaynadı, kayış kopmak üzere”

Antalya – Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan taşeron işçileri, hukuki kazanımlarına rağmen, yönetimin sessiz kalmasına tepki göstermek amacıyla eylem yaptı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi çalışanları, yönetimin hukuku hiçe sayan uygulamarına karşı eylem yaptı. Kazanılmış haklarının yönetim tarafından tanınmadığına, aksine mevcut hakların da ellerinden alınmak istendiğine vurgu yapıldı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan taşeron işçiler bugün hastane bahçesindeyaptıkları basın açıklamasıyla, taşeron sistemine isyan etti. Mahkeme kararlarının uygulamaya konulmadığına işaret eden işçiler, basın açıklamasıyla seslerini yönetime duyurmaya çalıştı, İşçiler adına basın açıklamasını okuyan DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, “Kamuda çalışan tüm taşeron işçileri ayrım olmaksızın kamu hizmeti vermektedir. Ancak bu ülkeyi yönetenler mahkeme kararlarını yok sayıyorlar. Oysa ki mahkeme kararları bu hukuksuz çalıştırma biçimine son veriyor. Mahkeme kararları tüm taşeron işçilerin ilk iş başı yaptıkları günden itibaren, asıl işverenin; yani kamunun işçisi olduğu gerçeğini belgeliyor” dedi.

TAŞERON İŞÇİLERİNİN UMUDUNU SEÇİM MALZEMESİ YAPTILAR

Basın açıklamasında, seçim vaadi olarak taşeron işçilerin kadroya alınacağına dair yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. “Her seçimde yapıldığı gibi bugün de işçi sınıfının en mağdur kesimi olan taşeron işçilerinin umutlarını seçim malzemesi yapmışlardır. Kamudaki 1 buçuk milyondan fazla taşeron işçisinden sadece 6 binine kadro sözü verilmiştir. Geri kalan tüm işçiler yok sayılmaktadır” denildi.

ÜNİVERSİTELER KÖLECE ÇALIŞMA YERLERİ OLMAMALI

Açıklamada “ Hukuku hiçe sayan yönetim, haklarımızı tanımak yerine mevcut haklarımızı da elimizden almak istiyor. Bilgi ve bilimin üretildiği üniversiteler bu kölece çalıştırma yerleri olmamalıdır. Gerçek bir üniversite bu kölelik düzenine izin vermez” ifadelerine yer verildi.

KAZAN KAYNADI, KAYIŞ KOPMAK ÜZERE

Öte yandan, yıllardır var olan personel servislerinin kaldırılmasına, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin çalışma yer ve saatlerinin değiştirilmesine karşı tepki gösteren işçiler, bu sebeplerden ve baskıdan dolayı işten istifa etmek durumunda kaldıklarını belirtti.
İş yerlerinde yaşadıkları mobbingi “Başımıza diktiğiniz insanların hakaretlerinden bıktık, usandık. Ey üst yönetim, aşağıda kazan kaynadı ve taşıyor. Sıkmayın daha fazla kayış kopmak üzere” ifadeleriyle açıklayan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi taşeron işçileri taleplerini şu şekilde sıraladı;
“Talebimiz, üniversite yönetiminin bu keyfiyete son vermesi, işçilerin kendi seçtiği temsilcilerinin katkı ve katılım yapacağı bir ortak görüşme zeminini oluşturmalarıdır. Bu talepler aslında işin daha iyi yürümesini, verilen hizmet kalitesinin yükselmesini, verimliliği ve iş barışını getirecektir. Bizler bu hastaneyi , kendi yuvamız gibi gören aile fertleriyiz. İstediğimiz, bu yuvada vicdan, insanlık, hukuk, huzur ve mutluluk olsun ” .

pi

Benzer Yazılar