SOKAK

Muratpaşa Belediyesi, silinen ‘Kırmızılı kadın’ın dev tabelasını yaptı

Antalya’da CHP’li Muratpaşa Belediyesi tarafından Meydankavağı Mahallesi’ndeki parkta bulunan trafoya çizilen ancak Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) tarafından beyaza boyanan Gezi Direnişi’nin simgesi haline gelen ‘Kırmızılı kadın’ yeniden o parka yerleştirildi.

Muratpaşa Belediyesi ekipleri, Meydankavağı Parkı’nda şu anda tabelayı trafonun önüne dikmek için çalışma yaptı. Ancak bu kez trafoya resim çizilmedi, Gezi’nin simgesi haline gelen ‘Kırmızılı kadın’ fotoğrafının yer aldığı tabela o trafonun sol tarafına dikildi. Dev tabelanın üzerinde ise “Bir daha yaşanmaması dileğiyle…” ifadesi yer alıyor. Tabelada Muratpaşa Belediyesi’nin logosu da bulunuyor.

NELER YAŞANMIŞTI
Muratpaşa Belediyesi, geçen günlerde Meydankavağı Mahallesi’ndeki yeni parkta bulunan trafoya ‘Kırmızılı kadın’ resmini yaptırmıştı. Bu resim basında ve sosyal medyada büyük yankı buldu. Kimisi Muratpaşa Belediyesi’ne bu resim nedeniyle övgülerde bulunurken, kimiyse tepki gösterdi. Resmin kamuoyunda tartışılması üzerine bir karavan resmin görülmeyeceği şekilde trafonun önüne park edince, tartışmalar daha da büyüdü. TEDAŞ görevlileri geçen günlerde akşam saatlerinde ‘Kırmızılı kadın’ resminin bulunduğu trafoyu beyaza boyamıştı.

Kaynak: Antalya Ajans

Benzer Yazılar