SOKAK

Antalya’da dev ‘Barış’ amblemi oluşturuldu

Antalya’da Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri ve Liseli Genç Umut’un ortak çağrısıyla düzenlenen “Barış’ın Parçası Ol” etkinliğinde Cumhuriyet Meydanı’na dev ‘Barış’ amblemi oluşturuldu.

Antalya’da Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri ve Liseli Genç Umut “Barış’ın Parçası Ol” çağrısıyla eylem düzenledi. Eyleme katılanlar kurdukları insan zinciriyle dev barış amblemi oluşturdu. CHP Antalya milletvekili Niyazi Nefi Kara eyleme katılarak destek verdi. Amblemi oluşturan herkes Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Fransızca olmak üzere 4 dilde ‘Barış’ yazılı renkli dövizler taşıdı. Dev barış ambleminin oluşturulması ardından Liseli Genç Umut üyesi Yannis Ritsos’un Barış adlı şiirini okudu. Şiirin ardından atılan ‘Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi’ ve ‘AKP Savaş Haklar Barış İstiyor’ sloganlardan sonra Halkevleri Akdeniz Bölge temsilcisi Kutay Meriç basın açıklaması okudu. Yapılan açıklamada Kutay Meriç Tayiyp Erdoğan’ın politikalarına değinerek “7 Haziran seçimleri ülkemizin bir numaralı problemi olan Tayyip Erdoğan’ın çürümüş diktatörlüğünü yasal bir başkanlık sistemine çevirecek AKP iktidarına son verdi.
Kendisine darbe yapılacağını iddia edip demokrasi sandıktır diyen, Gezi direnişinde sokağı bırakın sandığa gelin diyen Tayyip Erdoğan’ın sandık hayranlığı 7 Haziran seçimlerine kadarmış. “Hepiniz bana oy vereceksiniz, yoksa sonuçlarına katlanırsınız” demokrasisinin, sonuçlarını bugün bütün ülke halkı olarak yaşıyoruz.” dedi.

“BARIŞ VE KARDEŞLİĞİ GETİRMEK BİZİM ELLERİMİZDE”
Kutay Meriç açıklamanın devamında “AKP iktidarı Gezi direnişi ile ülkemizde genişleyen demokratik siyaset alanını daraltmaya, sokağı baskılamaya, bütün demokratik ilerici sol güçleri yok etmeyi hedefleyen bir çizgi izlemektedir. Herkes bilsin ki, bu savaş sadece Kürt halkının demokratik taleplerine değil hepimize açılmıştır.
Barışı kardeşliği demokrasiyi getirmek bizim ellerimizdedir
1 Kasım’da ilan edilen seçim de bu iktidarı kurtaramayacak. Başta ölümüne neden oldukları askerlerin cenazelerindeki feryatlar onların bütün seçim hesaplarını bozacak.
Daha dün yüzbaşı kardeşini toprağa veren yarbayın feryadı, AKP’nin kan deryasında oy avlama hesabının tutmayacağının göstergesidir.
Ülkemizin her yerinde Sarayın savaşına ve faşizmin iktidarına karşı barış ve demokrasi mücadelesi yükselerek sürecek.
Üstünden Gezi direnişi geçmiş bu ülkenin sokaklarını teslim alamazsınız. Bu ülke halkını susturamazsınız.
Bu diktatörü bu ülkenin başından atmadan bize rahat yok. O nedenle görev belli. Diktatörü ve AKP’yi yıkmak, barışı, kardeşliği ve demokrasiyi inşa etmek için Demokrasi Cephesi inşa etmek temel görevimizdir.” şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından etkinliklerin süreceği bildirilerek etkinlik sonlandırıldı.

nob

 

Benzer Yazılar