KADIN

Antalyalı kadınlar: Çocuklarımızı saraya feda etmeyeceğiz!

Antalya’da sendikalar, siyasi partiler ve kitleörgütleirnin katılımcısı olduğu Kadın Platformu, Türkiye’nin barış için elindeki son şansı kullanması gerektiğini belirterek 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne kadar imza kampanyasından basın açıklamasına çeşitli etkinlikler yapacaklarını açıkladı.

Platform üyeleri Eğitim- Sen Antalya Şubesi’nde düzenlendikleri basın toplantısında, Türkiye’nin bugün acil olarak barışa ihtiyacı olduğunu belirtildi. Açıklamada, “Bizim kimseyle tarihsel intikam, rövanş, misilleme gibi sorunlarımız yok. Bizim savaş ve militarizm dili körüklendikçe katlanarak artan ve yatak odalarımıza kadar sızan bir can güvenliği sorunumuz var” ifadelerine yer verilirken siyasilere Ortadoğu’da devam eden savaşların Türkiye’ye sıçramaması için barışçıl ve tüm toplumu ikna edici önlemler alma çağrısı yapıldı.

7 Haziran seçimlerinde demokrasi, barış, eşitlik ve özgürlük için sandığa gittiklerini hatırlatan Huriye Tozluyurt, “Ne yazık ki seçimin ertesinde ülkemiz yangın yerine döndü. Biz bu oyunu daha önce izlemiş ve sevmemiştik.” dedi. Tozluyurt, derin devlet delhizlerine emilip yok edilen demokrasinin tekrardan canlanmasına ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak “Çocuklarımızı saraya da savaşa da feda etmeyeceğiz.” dedi.

SAVAŞA KARŞI İMZA KAMPANYASI
Savaşın toplumları böldüğü, insanları birbirine düşman hale getirdiği ve eşitsizliği, ayrımcılığı ve şiddeti körüklediğini belirten kadınlar, savaşa karşı 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne kadar sokaklarda imza kampanyasından basın açıklamasına kadar çeşitli etkinliklerle farkındalık yaratmaya çalışacaklarını belirtti.

Benzer Yazılar