KENT LGBTİ SOKAK

Alanya’da nefret cinayeti

Antalya Sokakları- Alanya’da yerleşik olarak yaşayan 57 yaşındaki eşcinsel Pieter Jan Reijntses, nefret cinayetiyle öldürüldü.

Alanya’da Hollandalı eşcinsel Pieter Jan Reijntses boğazı kesilerek öldürüldü. Av. Ahmet Çevik, “Vahşice saldırı nefret cinayeti olduğunu gösteriyor” dedi.

AV. AHMET ÇEVİK: ” VAHŞİCE SALDIRI NEFRET CİNAYETİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

Cinayetin ardından konuşan Antalya’dan Av. Ahmet Çevik, “Çok büyük ihtimalle bir nefret cinayeti” dedi. Antalya’nın turistik bir şehir gibi görüldüğünü ancak nefretin çok yaygın olduğunu belirten Çevik, “Alanya her ne kadar turistik bir şehir olsa da nefret çok yoğun. Geçtiğimiz günlerde Kürtlerin evleri de kundaklanmıştı. Öldürülen kişinin Hollandalı olması, eşcinsel olduğunun düşünülmesi, üç bıçak darbesi ve boğazının kesilmesi nefret cinayeti olduğunu gösteriyor. Bu tarz vahşice saldırıları nefret cinayetlerinde görüyoruz. Başka açıklaması yok.” dedi.

Katillerin hiçbir zaman bulunamadığına da vurgu yapan Çevik, “Antalya’da yılda bir ya da iki kez trans kadınlar öldürülür. Failler de bulunamaz. Katiller MOBESE kayıtlarında çıkmaz. Özel işyerlerinin kayıtlarına bakabiliyoruz sadece. Nefret cinayetlerinin sık yaşandığı ve suçun failin yanına kaldığı bir iklimden bahsediyoruz. Bu durum da nefretin yeniden ve yeniden üretilmesine zemin hazırlıyor. En yakın örnek olarak geçtiğimiz günlerde trans kadınlar 7-8 kişi tarafından darp edildi. Karakola gidildiğinde ise önyargıyla karşılaşıldı. Trans kadınlar karakola mağdur olarak girdi ancak şüpheli olarak çıktı.”

Kaynak: KaosGL

Benzer Yazılar