EMEK KENT SOKAK

Antalya’da aşureler barış ve kardeşlik için pişti

Antalya Sokakları – Antalya’da aşure kazanları barış ve kardeşlik için kaynadı

12180217_10205343367840677_1193300960_nAntalya’da bugün iki ayrı adreste kazanlar barış ve kardeşlik için kaynadı. Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi’nın öğle saatlerinde başlayan aşure etkinliğine çok sayıda kişi katıldı. Kepez Halkevi’nde ise mahalleli tarafından yapılan aşureler barış ve kardeşlik temennisi ile dağıtıldı.

 

“YASI MATEM ORUÇLARIMIZI BARIŞ ŞEHİTLERİMİZE ADIYORUZ”
Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi’nde yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal konuşma yaptı. Etkinlik, “Yası matem oruçlarımızı barış şehitlerimize adıyoruz” ifadesiyle Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenlere adandı.

AŞURELER BARIŞ VE KARDEŞLİK TEMENNİSİ İLE DAĞITILDI
Kepez Halkevi’nin Esentepe Mahallesi’nde gerçekleştirdiği 5. Geleneksel Aşure Etkinliği’nde mahalleli tarafından yapılan aşureler barış ve kardeşlik temennisi ile dağıtıldı. Etkinlikte Antalya Alevi Gençlik Platformu temsili semah döndü. Etkinlikte yapılan konuşmada: “Baskı ve zulüm gördüğümüz canımıza kastedilen bu günlerde barış ve kardeşlik temennisini daha gür haykırmak gerekiyor. Lokmanız barış ve kardeşlik için olsun” ifadelerine yer verildi.

Fotoğraf: Nevzat Onur Bardakçı- Pelin İktüeren
*Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Fotoğrafları Cem Kotan’ın sayfasından geçildi.

Benzer Yazılar