SOKAK

Dersim’de hayatını kaybeden 3 devrimci Antalya’da anıldı

Antalya Sokakları Dersim’in Pulur (Ovacık) ilçesi, Mercan köyü Şahverdi mezrasında TSK operasyonu sonucu Cengiz İçli, Hakan Çakır ve Özgüç Yalçın hayatını kaybetti. Dersim’de hayatını kaybeden 3 TKP/ML TİKKO üyesi Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda anıldı.

Dersim’de Hayatını yitiren 3 TKP/ML TİKKO üyesi Cengiz İçli, Hakan Çakır ve Özgüç Yalçın için Partizan’ın çağrısıyla Attalos Meydanı’nın orada toplanıldı. Attalos Meydanı’ndan “Diz çökmeyenlerin direnişini selamlıyoruz” sloganıyla Cumhuriyet Meydanı’na yüründü.

IMG_4427

Cumhuriyet Meydanı’nda Partizan adına Cemil Bayraktar’ın yaptığı basın açıklamasında,” Halka yönelik saldırganlığa karşı daha fazla örgütlenerek, sınıf savaşını sıcak mevzilerin de yer alarak ölümü de anlamsızlaştıran halk savaşçılarını, onları uygun bir şekilde uğurlamak ve verdikleri mesajı doğru anlamak boynumuzun borcu olacaktır!” şekilde ifadeler yer aldı.

AKP’nin savaş politikalarına değinen Bayraktar,” AKP bugün halka saldırmak konusunda yeni aşamalar kaydederken ; halka dönük teker teker, onar onar ve Ankara Katliamı’nda da görüldüğü üzere yüzer yüzer katliamlarını devreye koyarken; halk savaşçılarının bizlere verdiği mesajı anlamak, kavramak ve yaşama geçirmek kaçınılmazdır!” dedi.

da-da*

Benzer Yazılar