GENÇLİK SOKAK ÜNİVERSİTE

Suç duyurusu için polise giden babaya telkin: “Oğlun iyisi mi siyasetle uğraşmasın”

Arabasının üzerinde üniversite öğrencisi oğlu Murat Yılmaz’a atfen yazılmış “Katıldığın eylemleri biliyoruz. Dökülen kanların hesabı sorulacak” yazılı tehdit notu bulması üzerine şikayetçi olmak üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne giden baba Mızrap Yılmaz, polislerin “Oğlunu siyasetten uzak tut yoksa arabanıza ve evinize de bomba koyarlar” sözleriyle karşılaştı.

Ailesiyle birlikte Antalya’nın Kepez ilçesine bağlı Dokuma semtinde yaşayan Antalya Üniversitesi Hukuk Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan 23 yaşındaki Genç Sen üyesi Murat Yılmaz, kimliği belirsiz kişiler tarafından tehdit edildi. Bu sabah ailenin evlerinin kapısının önünde park halindeki araçlarının üzerine, kimliği belirsiz kişi yada kişilerce içerisinde “Katıldığın eylemleri biliyoruz. Dökülen kanların hesabı sorulacak” yazılı bir tehdit notu olan zarf bırakıldı.

Zarfı fark eden baba Mızrap Yılmaz, oğlu Murat’a atfen yazılmış tehdit mektubu ile şikayetçi olmak üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. TEM Şube’ye giden baba Yılmaz, daha sonra yönlendirildiği Güvenlik Şube’de şikayetçi olmak isterken görevli polislerin yaklaşımı ve sarf ettikleri nedeniyle şoka uğradı.

Baba Yılmaz, polislerin failleri bulacaklarını söylemek yerine kendisine ‘Bu iş ismini bilemeyeceğimiz örgütlere dayanıyor olabilir. Hatta altından IŞİD bile çıkabilir. Sen en iyisi mi oğluna söyle siyasetle uğraşmasın. Siyasetle uğraşırsa arabanıza ve evinize bile bomba koyabilirler’ dediğini ileri sürdü.

Arkasında Emniyet var

Daha önce de benzer tehditler aldığını söyleyen Murat Yılmaz, tehditlerin Emniyet kaynaklı olduğunu söyledi. 3 yıl önce gençlik kampına katıldığı için polislerin ailesini arayarak telkinlerde bulunduğunu ve ailesini tedirgin ettiğini anlatan Yılmaz, tehdit şikayetiyle emniyete giden babasının polislerce daha büyük bir tehditle eve geri gönderildiğini ifade etti.

Benzer Yazılar