GENÇLİK KADIN SOKAK ÜNİVERSİTE

Akdeniz’de kadın öğrencilerin yurt isyanı

Antalya Sokakları – Akdeniz Üniversitesi Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan kadın öğrenciler gittikçe kötüleşen yurt koşullarına karşı ses çıkarma eylemi ile protesto etti.

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde yeni yönetmelik yayınlandı. Yönetmeliğe göre yurda giriş saati 23.00’e çekildi, yemek ve barınma ücretleri artırıldı. Yine yemekhanede az kişinin çalışması nedeniyle öğrenciler yemek almakta zorlanıyor.

Kadın öğrenciler yeni yönetmelik kurallarının yaşamlarını zorlaştıracağını belirterek, duruma tepki gösterdi. Uzun yemek kuyrukları oluştuğunu ve bazı arkadaşlarının bayıldığını belirten kadın öğrenciler tepkilerini ses çıkarma eylemi ile gösterdi. Yurt içinde bir araya gelen öğrenciler önce yemekhaneye geçerek, çatal bıçakları masaya vurarak protesto eylemine başladı. ”Müşteri değil öğrenciyiz”, ” Yaşasın öğrenci dayanışması” şeklinde slogan atan kadın öğrencilere Özel Güvenlik Birimi (ÖGB) müdahale etmek istedi.

Ardından yemekhaneye gelen Yurt Müdürü ise öğrencileri “Eylem yapmayın siz mağdur olursunuz, bu kurallara uymak zorundasınız şikâyetiniz varsa dilekçe yazın” sözleriyle tehdit etti. Kadın öğrencilerin eylemlerini sürdürmesi üzerine 3 temsilci yurt yönetimi ile görüştü. Taleplerinin dikkate alınacağı sözü verilen öğrenciler eylemlerini sonlandırdı. Öğrenciler, “Taleplerimiz kabul edilmezse eylemler devam edecek” dedi.

Kaynak: JINHA

Benzer Yazılar