KÜLTÜR-SANAT SOKAK

Antalya’da “Bize her gün festival”

Antalya Sokakları – Bu sene ikincisi düzenlenen ‘Başka Sinema’ 2 şehir 4 salonla çıktığı yola Antalya’yı da bünyesine alarak devam ediyor.

Kasım 2013’te 2 şehir ve 4 salonla yola çıkan Başka Sinema 2. yılını doldurduğu Ekim ayında 2000 Plaza’da gösterime başlayarak Antalya’yı da bünyesine kattı.

Antalya 2000 Plaza’da gösterime başlayan Başka Sinema Antalyalı sinemaseverlere festivallerde yoğun ilgi gören bağımsız filmleri yıl boyu izleme özgürlüğünü sunuyor. Böylece Festival heyecanını tüm yıla yaymayı hedefleyen Başka Sinema ulusal ve uluslararası platformlarda beğeni kazanan fakat Türkiye’de vizyona girmekte zorlanan filmlere Türkiye’de alan yaratmayı amaçlıyor. 2014’ten beri İstanbul, Ankara, Eskişehir, İzmir ve Mardin’de gösterim yapan Başka sinema 2. yılını doldurmaya yakın Ekim ayında bünyesine Antalya, Mersin ve Bursa’yı da ekleyerek 8 şehirde 17 salona ulaştı.

Antalya’da “Bize her gün festival”

BAŞKA SİNEMA’da filmler en az bir ay vizyonda kalıyor. Aynı salonda her gün en az üç farklı film gösteriliyor. 110 dakikaya kadar olan filmlerde ara verilmiyor.
Kasım ayı programında Emin Alper’in Venedik’te Jüri Özel Ödülü, Altın Koza’da En İyi Film dahil 5 ödül kazanan yeni filmi Abluka Başka Sinema ile Antalya’da izleyiciyle buluşuyor.

Benzer Yazılar