EMEK SOKAK

Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması Antalya’da protesto edildi

Antalya Sokakları– Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, silah taşıyan MİT TIR’larla ilgili haber ve belgeler nedeniyle tutuklanması Antalya’da protesto edildi.

12315340_10153705660883232_1950378077_oCumhuriyet Gazetesi’nin geçtiğimiz aylarda manşetten yayınladığı MİT TIR’larının silah taşıdığı haberi ile ilgili Can Dündar ve Erdem Gül’devlet sırrını ifşa etmek, casusluk, örgüt üyeliği’ suçlamalarıyla çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Çağdaş Gazeteciler Derneği çağrısıyla kitle örgütlerinin katılımıyla bugün Attalos Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı. ÇGD Akdeniz Şubesi başkanı Mustafa Sözen’in okuduğu basın açıklamasında “Bu haberlerin yayınlanması suç değil tersine bir gazetecilik görevidir. Bu meslektaşlarımızın haberleri nedeniyle sorumlu yetkililerin yargılanması gerekirken, tersi oldu ve basın ve ifade özgülükleri hiçe sayılarak meslektaşlarımız ağır suçlamalarla hakim karşısında çıkmak zorunda bırakıldı.” dedi.

“GAZETECİLERİN YANINDA OLDUĞUMUZU BİLDİRİYORUZ”
Mustafa Sözen yaptığı açıklamanın sonunda “Can Dündar savunmasında şöyle diyordu: ‘Cumhurbaşkanı silahsa silah ne olmuş yani diyorsa, bende haberse haber ne olmuş yani diyorum’ Bizler de Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak bu sözleri destekleyerek İNADINA GAZETECİLİK diyoruz ve gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül’ün yanında olduğumuzu bildiriyoruz.” dedi.

GAZETE DAĞITIMI SIRASINDA FAŞİST SALDIRI GERÇEKLEŞTİ


Basın açıklamasının ardından Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyeleri kent merkezinde Cumhuriyet gazetesi dağıtımı yaptı. Gazete dağıtımı sırasında bir grup faşist saldırdı. Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri üyeleri saldırıyı geri püskürttü. Araya giren polis saldırganları korudu. Video için

sk-nob

Benzer Yazılar