EĞİTİM KENT SOKAK SÖYLEŞİ

“Dinin toplumsal kökenleri ” üzerine NHKM’ de söyleşi

Antalya Sokakları- İlker Belek’in Yazılama Yayınevi’nden çıkan son kitabı “Dinin toplumsal kökenleri ” söyleşisi geçtiğimiz gün Antalya Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde (NHKM) yoğun katılımla gerçekleşti.

İlker Belek’in son kitabı “Dinin Toplumsal Kökenleri” üzerine 29 Kasım NHKM’de söyleşi yapıldı. Belek yaptığı sunumun ardından gelen soruları cevaplandırdı.

Akdeniz Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi olan Doç. Dr. İlker Belek’in, Kapitalizmde Sınıf, Küba’da Sağlık: Sosyalizmin Başarısı, Sağlığın Politik Ekonomisi yayınlanmış kitaplarından bazılarıdır.

ib3

Yazılama yayınlarından çıkan “Dinin Toplumsal Kökenleri” kitabına ilişkin yayınevinin tanıtım yazısı ise şöyle:

“Toplumsal gelişimin incelenmesinde, toplumsal yaşantıyı tanımlayan iktisadi ilişkilerin ve toplumsallığın, bu ilişkilerden türevlenen sanatsal, bilimsel, hukuki, felsefi, inançsal ve siyasal düzlemlerinin göz önünde bulundurulması gerekir”

“Dinin Toplumsal Kökenleri’nde”, ilk sınıflı toplumlara kadar olan dönem boyunca üretim ilişkilerinin kendine özgü süreci içinde toplumsal yapının ve ilkel bilinç formasyonların gelişiminin izlenmesi amaçlanmıştır.

Kitap, tarihin içinde maddi temelleri ile dinin nasıl ortaya çıktığını tartışıyor, bu konuda belgeler sunuyor ve aydınlanma mücadelesinde kullanılacak bir eğitim aracına dönüşüyor.

ib4

NHKM’de  “Dinin Toplumsal Kökenleri ” üzerine gerçekleşen söyleşi sonlandıktan sonra İlker Belek kitapları imzaladı.

pi, da*

Benzer Yazılar