EMEK G20 KENT SOKAK

Emek ve Demokrasi Güçleri’nden G-20 protestosu

Antalya Sokakları Emperyalist savaş politikalarının tartışılacağı G-20 toplantısının kararlarını tanımayacağını söyleyen Emek ve Demokrasi Güçleri Aydın Kanza Parkı’nda toplandı ve “Emperyalist G-20 Antalya’dan defol” sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüşe geçti.Polislerin ve tomaların yola barikat kurması nedeniyle Selekler Çarşısı’nda basın açıklaması yapıldı.

“BU BARBARLARIN BASKI VE ŞİDDET POLİTİKALARINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri adına yaptığı basın açıklamasında, ” Tüm G-20 zirvelerinde alınan kararlar hep sermayenin ve emperyalist tekellerin yararına, emekçiler ve halkların aleyhinedir. Yoksul dünya halklarının ve hepimizin geleceği doğrudan etkileyecek ve sadece emperyalist tekellerin çıkarını ön planda tutan bir zirveye tepki göstermemek, tüm savaşların ve ekonomik krizlerin faturasını emekçilerin, yoksulların sırtına yüklenmesini kabul etmek demektir. Bu barbarların baskı ve şiddet politikalarına boyun eğmeyeceğiz. işsizlik yoksulluk ve savaş ile terbiye edilmek istemiyoruz. Tüm emekçiler ve ezilen halklar olarak geleceğimizin karartılmasına sessiz ve tepkisiz kalmayacağız” ifadelerine yer verdi.

Emek ve Demokrasi Güçleri'nden G-20 protestosu

SAVAŞ TACİRLERİNE SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Halkın duygularıyla alay ettiklerini de belirten Öztürk, “Ülkenin bir bölümde fiilen OHAL koşulları yaşanmakta ve her gün siviller katledilmektedir. Böyle bir ortamda dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin yöneticilerinin bölgemizde ve ülkemizde hiçbir şey yaşanmıyor gibi Antalya’da palmiye ağaçları etrafında toplanması, halkın aklı ve duygularıyla alay etmek demektir” şeklinde konuştu.

G-20 GEREKÇESİYLE ANTALYA’DA ABARTILI ‘GÜVENLİK’ ÖNLEMLERİ

G-20 Gerekçesiyle her yerin ve her şeyin yasaklandığını kaydeden Öztürk, “Antalya Valiliği 9-18 Kasım arası Antalya-Serik yolundaki her yerde ve her şeyi yasaklamış, tüm Antalya’da adeta sıkı yönetim ilan etmiştir. G-20 zirvesi öncesinde ‘güvenlik’ gerekçesiyle alınan abartılı önlemler, en güçlü görülen güçlü görünen ülkelerin en demokratik protestolardan bile korktuklarını göstermektedir” dedi.

 

12268698_818961774882865_1125682208_o

YAŞASIN EMEKÇİLERİN BİRLİĞİ VE HALKLARIN KARDEŞLİĞİ

G-20 toplantısındaki alınan kararların tanınmayacağını da değinen Öztürk, ” Bizler, Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, emkeçilere halklara karşı yapılan yeni saldırıların planlanacağı, emperyalist savaş politikalarının tartışılacağı G-20 Zirvesi’nde alınacak kararları tanımayacağımızı ilan ediyoruz” söylemlerinde bulundu.

Benzer Yazılar