G20 SOKAK

G20 Antalya’ya yasaklar getirdi

Antalya’da 15-16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek G-20 toplantısı için uygulanacak yasaklar bugün itibariyle başladı.

Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, 15-16 Kasım 2015 tarihleri arasında Serik ilçesine bağlı Kadriye ve Belek turizm bölgesinde düzenlenecek olan G20’nin önemine binaen ‘milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması’ amacıyla alınan yasak kararları kamuoyuna duyuruldu.

Buna göre, yasaklar Antalya Havalimanı içerisi ve 100 metre çevresinde, havalimanı çıkışında bulunan köprü ile köprü altı 100 metre çevresinde, Serik Caddesi üzeri Aspendos Bulvarı ile Gazi Bulvarı’nın kesiştiği Demokrasi Kavşağı (TEDAŞ Kavşağı) ile Demokrasi Kavşağı’ndan Serik ilçesi Boğazkent beldesi bitimine kadar (Köprüçay Irmağı dahil) D-400 Karayolu ile D-400 Karayolu’nun kuzey kısmında (Antalya istikametinden Serik istikametine D-400 Karayolu’nun sol kısmı) bulunan 100 metrelik alan ile Serik Caddesi üzeri Aspendos Bulvarı ile Gazi Bulvarı’nın kesiştiği Demokrasi Kavşağı (TEDAŞ Kavşağı) ile Demokrasi Kavşağı’ndan Serik ilçesi Boğazkent beldesi bitimine kadar (Köprüçay Irmağı dahil) D-400 Karayolu ile D-400 Karayolu’nun güney kısmında (Antalya istikametinden Serik istikametine D-400 Karayolu’nun sağ kısmı) bulunan bölgenin tamamında uygulanacak.
Valilik açıklamasında şöyle denildi: “09-18 Kasım 2015 tarihleri arasında, açık ve kapalı yer toplantısı, toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, oturma eylemi, çadır kurma, stand açma, bildiri dağıtma, kendini zincirleme, pankart-döviz-afiş açma veya asma, yazılama yapma vb. gibi etkinliklerin yapılması, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ilgili maddeleri çerçevesinde, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A-C maddeleri ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesinde yer alan amir hükümler doğrultusunda valilik makamının 06 Kasım 2015 tarihli ve 965 sayılı oluruyla yasaklanmıştır.”

ŞEHİR DIŞINDAN 7 BİN POLİS GELDİ
G-20 süresinde olağanüstü güvenlik önlemleri uygulanacak. Antalya, güvenlik güçleri tarafından sadece karadan değil, deniz ve havadan da ablukaya alınacak. Bu amaçla 12 bin polis görev yapacak. Bunların 7 bini Antalya dışından takviye olarak geldi. Bu polislerin istirahati için çok sayıda otel kapatıldı. Toplantı süresinde yasaklara uymayanlar için biri Serik’te diğeri Antalya kent merkezinde 2 spor salonu, gözaltı merkezi olarak belirlendi. Antalya Havalimanı 1. Dış Hatlar Terminali sadece G-20 toplantısına hizmet vermesi için ayrıldı. Zirvenin düzenleneceği Belek ‘kırmızı bölge’ ilan edildi. Bu alana liderler ve onlara eşlik eden heyetler dışında giriş yasak olacak.

Benzer Yazılar