G20 SOKAK

G20 güvenlik tedbirleri can aldı

Antalya – Manavgat- Side bölgesinde G-20 Liderler Zirvesi’nin yapıldığı ve güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede olduğu bölgede kiralık otomobille giden, güvenlik nedeniyle kurulan barikatta iddiaya göre jandarmanın ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle uzman çavuş tarafından açılan ateşte vurulan müzisyen Serdar Koç, 10 gün sonra hayatını kaybetti.

G-20 Liderler Zirvesi’nin yapıldığı ve güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede olduğu bölgede 14 Kasım tarihinde kiralık otomobille giden, güvenlik nedeniyle kurulan barikatta iddiaya göre jandarmanın ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle uzman çavuş tarafından açılan ateşte vurulan Serdar Koç, 10 gün sonra hayatını kaybetti. Güvenlik noktasındaki ‘dur’ ihtarına uyamayan ve bunun üzerine uzman çavuşun otomobilin arkasından açtığı ateş sonucu vurulan sürücü koltuğundaki Serdar Koç götürüldüğü Manavgat Devlet Hastanesi’nde 10 gün sonrayaşamını yitirdi.

Otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderilen Serdar Koç’un cenazesi yakınları tarafından alındı. Morg önünde bekleyen kayınbiraderi Bülent Ateş, olaya tepki gösterdi. Ateş, “Neden durdurup bakmadınız? Ateş etmek yerine neden cezai işlem uygulamadınız, plakasına cezai işlem uygulamadınız? Şimdi cenazemiz var, yastayız. Cenazeden sonra yasal hakkımızı arayacağız” dedi. Manavgat’ta müzisyenlik yapan evli ve 3 çocuk babası Serdar Koç’un cenazesinin Konya Seydişehir’de toprağa verileceği belirtildi.

Benzer Yazılar