EMEK G20 SOKAK

G20 protestosunda gözaltına alınan muhabire keyfi tutanak

G20 protestolarında gözaltına alınan gazeteci Metin Cihan’a, polis tarafından içerisinde havai fişek ve bilye bulunan bir çanta için kendisine ait olduğuna yönelik tutanak imzalatılmaya çalışıldı.

Antalya’da düzenlenen G20 toplantısının ilk gününde yapılan eylemler sırasında 32 kişi gözaltına alınmış, 9’u da savcılığa sevk edilmişti. Savcılığa sevk edilenlerin arasında bulunan gazeteci Metin Cihan’a polis, kendisine ait olmayan ve içerisinde havai fişek ve bilye bulunan bir çanta için zorla tutanak imzalatmaya çalıştı.

TUTANAĞI İMZALAMADI
Gözaltına alınanlardan Metin Cihan gazeteciler arasında yer almasına, polise Dokuz8 adlı haber sitesi için çalıştığını belirtmesine ve basın kartını göstermesine rağmen gözaltına alındı. Gazeteci Metin Cihan’a gözaltı işlemi sırasında polisin hukuksuz bir tutanak tuttuğu ortaya çıktı. Tutanakta polisin içerisinde havai fişek ve bilye bulunan çantayı Cihan’a aitmiş gibi gösterdiği ve bu şekilde Cihan’ı suçlamaya çalıştığı öğrenildi. Cihan ise tutanağı imzalamadığı belirtildi.

Benzer Yazılar