KENT KÜLTÜR-SANAT SOKAK ÜNİVERSİTE

Darbe koşullarını çocukların gözünden anlatan “Kar Korsanları” Akdeniz’de gösterildi

Antalya Sokakları – 12 Eylül Askeri Darbesi’ni üç çocuğun gözünden anlatan “Kar Korsanları”, filmin yönetmeninin mezun olduğu Akdeniz Üniversitesi’nde gösterildi.

kar korsanları 1Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Dışı Gösterimi yapılan “Kar Korsanları” filmine ev sahipliği yaptı. Film gösteriminin ardından Yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu’nun katılımıyla söyleşi gerçekleştirildi.

“BÜYÜKLERİN GÖZÜNDEN 12 EYLÜL BİRAZ SERT OLURDU”
Darbe koşullarında, Kars’ın çetin kış şartlarında kömür bulmaya çalışan çocukların gözünden 12 Eylül Darbesi’ni anlatan filmin gösterimine ilgi yoğundu. Yönetmen Hacıhafızoğlu: ““Kendi deneyimim olduğu için biliyorum. Büyüklerin gözünden 12 Eylül biraz sert olur diye düşünüyorum. Çocuklar sonuçta darbenin yansımalarını gördüler, bizzat temas etmediler. Çocukların gözünden anlatmak sahicilik açısından daha doğru” diye konuştu.

“12 EYLÜL İLE İLGİLİ FİLMLERİN SAYISI AZ”
12 Eylül darbesine Türk sinemacılarının artan ilgisini sağlıklı bir durum olarak değerlendiren Hacıhafızoğlu,12 Eylül’ün yarattığı toplumsal travmaya dışarıdan bakış açısının geliştirilmesi gerektiğini, bunun da ancak belli bir zamandan sonra yapılabildiğini kaydetti.
“Ama yine de 12 Eylül’le ilgili film sayısı çok az. Mesela Şili, Arjantin, Yunanistan’da yaşanan askeri darbeleri batılılar, dünya çok iyi biliyor. Çünkü çok iyi filmlerle çıktılar” diye konuştu.

Benzer Yazılar