KADIN POLİTİKA SAĞLIK SOKAK

‘Kadınların yaşadığı travma bu topraklara mâl oluyor’

Antalya Sokakları – Kadın Sağlığı Politikaları Konferansı’nda konuşan Hande Arpat, “Çok yakınımızda bir savaş var. Orada sokağa çıkarken beyaz bayrak sallayan kadınlar var, karnında bebeği öldürülenler, bebeğini korumak için hayatını kaybeden anneler var. Savaş kadınlar için büyük travma. Bir kadının yaşadığı travma bu toprakların oluyor” dedi.

İlerici Kadınlar ve Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun düzenlediği konferansa katılan Hande Arpat, yaşanan savaşa vurgu yaparak savaşlarda en çok kadınların travma yaşadığını ifade etti. Arpat, ‘Bir kadının yaşadığı travma bu toprakların oluyor” dedi.

‘GERİCİ İKTİDARLA MUHATAP OLUYORUZ’
‘Tecavüze uğrayan doğursun, devlet bakar’, ‘ Kürtajı cinayet olarak görüyorum’ gibi söylemlerle karşımıza çıkan bir zihniyet olduğunu için şuan hiçbir kamu hastanesinde kürtaj yapılmadığını özellerde ise tıbbı endikasyon uygulayarak kürtaj yapıldığı aktardı.

ANNE SÜTÜNE İDEOLOJİK SÖYLEMLER
Anne sütüne dahi dinci gerici değerleri iten bir ideoloji varlığına dikkat çeken Arpat, süt bankası projesinin ‘Dinimize göre bir Müslüman ancak Ehl-i Kitap olan annelerin sütünü içebilir. Ateist, komünist veya inanmayan annelerin sütünü nasıl tespit edeceksiniz’ denilerek iptal edildiğini hatırlattı.

TOPLUMSAL ROL DAYATMASI

‘Çok çalışmaktan ölen ilk işçinin kadın olmasının tesadüf değil’ diyen Arpat, ‘Kadın emeği sadece iş yerinde bitmiyor. Toplumsal rol bağlamında kadını ne yazık ki evde de iş yapmaya çocuğa bakmaya iten bir durum var’ dedi

Haber: Dilara Açikyildiz- Meltem Yiğit

Benzer Yazılar