GENÇLİK SOKAK ÜNİVERSİTE

Yurt öğrencilerinin eylemi kazanımla sonuçlandı: Talepler 10 gün içinde yerine getirilecek

Antalya Sokakları – Akdeniz Üniversitesi KYK Öğrencileri’nin yurt koşullarının düzeltilmesi talebiyle gerçekleştirdiği eylem kazanımla sonuçlandı. Buna göre, eyleme katılan hiç bir öğrenciye soruşturma açılmayacak; 10 gün içerisinde koşullar iyileştirilecek, öğrencilerin talepleri yerine getirilecek.

Akdeniz Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu ‘nda kalan öğrenciler yurtların kötü koşullarının iyileştirilmesi için öğle saatlerinde kampüs içerisinde eylem yaptı. Öğrenciler, yurtlardaki kötü koşulların kendi talepleri doğrultusunda iyileştirilmesi için yurt önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması ve oturma eyleminin ardından yurt müdürü ile yapılan bir buçuk saatlik görüşme sonunda eylem kazanımla sonuçlandı. Buna göre; Giriş çıkış saatleri ikinci öğretim ve çalışanlar için saat 24.00’a çekilecek. Geç kalanlar için tutanak tutulmayacak. Yemekhane fiyatları için firmalarla görüşülüp düzeltilmeye ve denetime gidilecek. Eyleme katılanlarla ilgili soruşturma açılmayacak. Kantin ve yemeklere denetim yapılacak. Giriş ve çıkışlarda teşhir kaldırılacak. Yemekhanedeki yemekler 7/24 tartılacak. On gün içinde talepler hayata geçirilecek.

12278071_751778168259540_428302207_n“PEÇETELER BİLE ÜCRETLİ”
Öğle saatlerinde KYK önünde toplanan öğrenciler basın açıklamasıyla sorunlarına dikkat çekti. Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Yekta Özcan, “Yemek ve kantin fiyatlarının değişmesinden bu yana yemek fiyatları aşırı derecede yükselmiş, ayrıca yemek yanında elimizi silmek için kullanmak zorunda kaldığımız peçeteleri dahi ücretli hale getirmişlerdir” dedi.

“KANTİNLER KORKULU RÜYAMIZ”
Özcan, “Katma Değer Vergisi uygulanmış halde gelen ürünlere bir kez daha keyfi KDV uygulayarak tam bir öğrenci sömürüsüne dönüştürdükleri kantinleri öğrencilerin kabusu konumundadır. Verilen yemek fişleri ne yazık ki bu kantinlerde kullanılma yasaklıdır. Yemek fişlerinin de ne yazik ki ikinci bir suyu dahi fazla gören KYK ihtiyaç durumunda ikinci bir suyu ücret karşılığında vermektedir” söylemlerinde bulundu. Aynı zamanda dışarıdan aldıkları ürünlerin gasp edilmesine vurgu yapan Özcan, “Bir dönem çanta arayarak ve bir dönem de oda denetleyerek dışarıdan herhangi bir yiyecek ya da içecek getirilip getirilmediği kontrol ediyor ve tutanak tutularak elimizden ücretle aldığımız gıda ürünleri resmen gasp ediliyor” şeklinde konuştu.

“HAKSIZ SAAT UYGULAMASI ANGARYADIR”
Kış saatleri gerekçe edilerek giriş saatlerin 23.00’a çekilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Özcan, “Bir aydır kış saati bahane edilerek uygulanan giriş saatlerinin 23.00’a çekilmesi yurt öğrencilerinin en büyük sorunlarından biri haline gelmiştir. Sadece bununla yetinmeyip, saat 23.00’dan sonra yurda giriş yapmak isteyen yurt öğrencileri hakkında tutanak tutulup sözlü ve megafon marifetiyle şeklinde olmak üzere teşhir ve ikazlarda bulunmaktadır. Bu yapılan teşhirci anons uygulaması insan onurunu hiçe saymaktadır” dedi.

12325306_751747331595957_2124721970_n“EN PAHALI YURTTA ANAYASAL HAKKA SORUŞTURMA”
En pahalı yurt olan Akdeniz Üniversitesi’nde anayasal haklarını kullanan öğrencilere soruşturma açıldığ nı da ifade eden Özcan, “Bununla beraber geçtiğimiz günlerde yine yurt öğrencileri tarafından yapılan ses çıkarma eyleminde bulundukları için haklarında soruşturma açılan öğrenci arkadaşlarımız tamamiyle anayasal haklarını kullanmışlardır ve KYK’yı küçük düşürecek hiçbir uygulamada bulunmamışlardır. En pahalı yurt barınma ücretini ödediğimiz Akdeniz Üniversitesi KYK söylediklerimizi derhal dikkate almalıdır. Yemek fiyatlarının düşürülmesi ya da alternatif olarak yemek fişlerinin alım gücünün yükseltilmesini talep ediyoruz” şeklinde ifade etti. Taleplerinin yerine getirilememesi doğrultusunda süresiz oturma eylemine geçildi.

“EYLEM KAZANIMLA SONUÇLANDI”
Yurt müdürü ile bir buçuk saatlik görüşme yapıldı. Eylem kazanımla sonuçlandı. Buna göre; Giriş çıkış saatleri ikinci öğretim ve çalısanlar için saat 24.00a çekilecek. Gec kalanlar için tutanak tutulmayacak. Yemekhane fiyatlari için firmalarla görüşülüp düzeltilmeye ve denetime gidilecek.Eyleme katilanlarla ilgili soruşturma açılmayacak. Kantin ve yemeklere denetim yapılacak. Giriş ve çıkışlarda teşhir kaldırılacak. Yemekhanedeki yemekler 7/24 tartılacak. On gün içinde talepler hayata geçirilecek maddeleri kabul edildi.

ekip

Benzer Yazılar