GENÇLİK SOKAK ÜNİVERSİTE

Yüz felci geçiren tutsağın tedavisine izin verilmiyor

Antalya – Antalya Döşemealtı L Tipi Kapalı Hapishanesinde tutsak Genç-Sen Üyesi Hüseyin Yıldırım’da yüz felci başladığı ancak Yıldırım’ın tedavisine idare tarafından izin verilmediği öğrenildi.

Antalya Döşemealtı altı L Tipi Kapalı Hapishanesinde 4 aydır tecrit altında tutulan Genç-Sen Üyesi Hüseyin Yıldırım’da yüz felci başladığı ve Hüseyin Yıldırım’ın tedavisine idare tarafından izin verilmediği öğrenildi. Hastanede kelepçeli muayene edildiğini ilaçlarının ancak 5 gün sonra temin edildiğini belirten Avukat Hakan Evcin, Yıldırım’ın yatarak muayene olması için başvurdukları Adalet Bakanlığının, ‘Hayati tehlikesi olmadığını’ gerekçe göstererek onay vermediğini söyledi. Antalya Emniyeti tarafından 25 Temmuz’da evine yapılan polis operasyonu ile gözaltına alındıktan sonra, mahkemece tutuklanan Öğrenci Gençlik Sendikası (Genç Sen) Üyesi Yıldırım, 4 aydır Döşemealtı L Tipi Kapalı Hapishanesinde tecrit altında tutuluyor. Yıldırım’a güneş görmeyen koğuşta 4 aydır tecrit uygulandığını belirten Avukat Evcin, hapishanenin olumsuz koşulları nedeniyle 23 yaşındaki öğrenci de yüz felci başladığını aktardı.

ACİLDE KELEPÇELİ MUAYENE
Yıldırım’ın hapishanede 27 Kasım akşamı rahatsızlanarak Atatürk Devlet Hastanesi aciline kaldırıldığını belirten Evcin, Yıldırım’ın kelepçesi çözülmeden üstünkörü muayene edildiğini söyledi. Acil servis doktoru tarafında muayene edildikten sonra yazılan ilaçların hapishane yönetimi tarafından 5 gün sonra temin edildiğini iddia eden Evcin, hastanenin de ayakta tedavi edildiğini gerekçe göstererek kayıt tutmadığını belirterek, “Tedavi sonucu da söylenmediği için hastaneye giderek durumunu öğrenmek istedik. Ancak ayakta tedavi edildiği için kaydının yapılmadığını öğrendik. Meğerse yüz felci başlamış” açıklamasında bulundu.

HAPİSHANE YÖNETİMİNDEN TECRİT
Yıldırım’ın ağzı ve gözünde kaymaların başlamasıyla tedavisinin yapılması yönünde Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na ve mahkemeye başvurduğunu kaydeden Avukat Evcin, henüz bir sonuç alamadıklarını aktardı. Yıldırım ile görüştükleri esnada yatarak tedavi olma konusunda ısrarcı olmasını tavsiye ettiğini söyleyen Evcin, Yıldırım’ın bu tavsiyeye uyarak sürekli butona basma, kapıyı yumruklama şeklinde tedavide ısrarcı olduğunu aktardı. Evcin, bunun üzerine cezaevi yönetiminin gencin yatarak tedavi olmasına izin vermediği, “Sadece acile gidebilirsin. Onda da yine aynı ilaçları verirler” diyerek Yıldırım’ı oyaladıklarını bildirdi. Yüz felcinin yanında gencin sağ el ve sağ ayağında da karıncalanmalar başladığına dikkati çeken Evcin, konuyu Adalet Bakanlığına taşıdıklarını anlattı. Evcin, Bakanlığın ‘Hayati tehlikesi bulunmadığı için hapishanede tedavi olmayacağı sadece odasında tedavi olacağı’ yönünde bir cevap verdiğini bildirdi. Kaldığı odanın tedavi olmayı bırak yaşamaya uygun olmadığını aktaran Evcin, “Maksimum iki ranzanın sığabileceği bir odada önce 3 kişi kalıyorlardı şimdi ise iki kişi kalıyorlar. Güneş görmüyor. Günde 1 saat açık havaya çıkma izinleri var. Bu ortamda zaten sağlıklı olmak mümkün değil” diye konuştu.

Hüseyin Yıldırım’ın hastaneye sevk edilmesi için ‪#‎BirİmzadaSenAt‬ hashtag’iyle imza kampanyası başlatıldı.

Ne olmuştu?
Antalya’da yapılan operasyonla Devrimci Parti üyesi 14 kişi gözaltına alındı. Asılsız gerekçelerle yapılan operasyon yıllar önce fes edilen TKKKÖ’ye dayandırıldı. Murat Pircan Yaratan, Hüseyin Yıldırım ve Ali Çalışkan’ın tutuklandığı operasyonda gözaltı sürecinde de Devrimci Parti üyelerine yönelik birçok hukuksuzluk yapıldı. Hapishanede görüş hakları gasp edilmeye çalışılan 3 Devrimci Parti’li haklarına sahip çıkmak isterken, gardiyanlar tarafından fiziksel işkence uygulandı. Tutuklananlardan Murat Pircan Yaratan geçtiğimiz ay ara mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: Evrensel

Benzer Yazılar