KADIN KENT SOKAK

HDP’li kadınlar: ‘Savaşa karşı sesimizi yükseltelim’

Antalya’da düzenlenen HDP İl Kadın Konferansı’nda konuşan HDP İl Eşbaşkanı Zarife Atik, dünyanın her tarafında kadınların eril sisteme karşı mücadele verdiğine dikkat çekerek, “Kadınlar haklarını almak için var olan eril sisteme karşı bir savaş halinde. Barikatlarda, hendeklerin arkasında, sokağa çıkma yasaklarına karşı direnen tüm kadınlar direnen kadınların ardıllarıdır. Ve bu direngenliğin arkasında güçlü bir ideoloji vardır” dedi.

HDP Antalya İl Kadın Koordinasyonu 1. Kadın Konferansı gerçekleştirildi. “Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” şiarıyla düzenlenen konferans, Silopi’de katledilen ve 7 gün boyuca cenazesi sokakta bekletilen Taybet İnan’a adandı. Kepez’e bağlı Kızılarık semtinde bulunan Antalya Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Mehmet Akkuş Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa kentte faaliyet yürüten kadın kurumu temsilcileri de katıldı. “Dillerinde zılgıtları olan kadınlar sizin korkulu rüyanız olacaktır”, “Biz’ler kadınız, Biz’ler öfkeliyiz, Biz’ler özsavunmadayız”, “Rojava kadın devrimini selamlıyoruz” pankartları asıldığı konferans saygı duruşu ile başladı.

‘BU MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK ELİMİZDE’
Ardından konuşan HDP Antalya İl Eşbaşkanı Zarife Atik, dünyanın her tarafında kadınların eril sisteme karşı mücadele verdiğine dikkat çekerek, “Meksika’dan Güney Amerika’ya, Hindistan’dan Pakistan’a tüm kadınlar haklarını almak için var olan eril sisteme karşı bir savaş halinde. Her yerde kazanımlar elde edildi, edilecek. Barikatlarda, hendeklerin arkasında sokağa çıkma yasaklarına karşı direnen tüm kadınlar önceden direnen kadınların ardıllarıdır. Ve bu direngenliğin arkasında güçlü bir ideoloji vardır. İdeolojiyi, büyütmek ve devamını sağlamak bizlerin elinde” diye konuştu.

‘SAVAŞA KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTELİM

Türkiye’de “Ben demokratım, vicdanlıyım, duyarlıyım” diyen herkesin Kürtlere karşı açılan savaşa ve bu şiddet ortamına sessiz kalmaması gerektiğine vurgu yapan Atik, “Herkes elinden geldiği kadarıyla savaşa karşı sesini yükseltmelidir” dedi.

Konuşma ardından devam eden konferansta, toplumsal cinsiyet rolleri, özyönetim ve kadının ev içi mücadelesi gibi temel konulara dair konuşmalar yapılarak, Antalya yerelinde yaşanan sorunlar üzerine duruldu.

Konferans sinevizyon gösterimiyle sona erdi.

Kaynak: DİHA

Fotoğraf HDP Antalya sayfasından geçildi.

Benzer Yazılar