KENT SOKAK

Serikliler 50 yıllık arazileri için eylem yaptı

Antalya – Antalya’nın Serik İlçesi’ne bağlı Gebiz Mahallesi’nde yaşayanlar, yaklaşık 50 yıldır kullandıkları arazilerin tapularının verilmesi için eylem yaptı.

Gebiz Mahallesi’nde toplanan bölge halkı, uzun süredir kullandıkları arazilerinin tapusunun verilmemesi gerekçesiyle eylem yaptı. Tapularının verilmesini isteyen bölge halkı adına konuşan Kazım Kaplan, “Burada yerleşim alanları dediğimiz, köy sınırları içerisinde kullandığımız araziler var. Bunlarla ilgili müracaatta bulunduk, müracaatta bulunduğumuz yerlerle ilgili dava sonucunda yerel mahkemeler karar verdi ama Yargıtay henüz daha kararı onaylamadı. Onaylamadığı için bizler de köylüler olarak arayış içerisindeyiz. ‘Arazimiz var’ diyemiyoruz. Bu arazileri bizler 50 yıldır kullanıyoruz. Bu yerler atalarımızdan bizlere kalan yerler” dedi.
Yıllardır bu arazileri ekip diktiklerini anlatan Kazım Kaplan, tapusu olmadığı için çiftçiye sağlanan devlet teşviklerinden yararlanamadıklarını ve bankalardan kredi kullanamadıklarını da aktardı.

‘EŞEĞİMLE ANKARA’YA GİDECEĞİM’
Daha önce eşeğiyle yaptığı eylemlerle adını duyuran Gebiz Yunuslar Mahallesi eski Muhtarı Fikri Şimşek de bölge halkına destek verdi. Bölgedeki asıl sorunun 1953 yılında kadastronun geçmesiyle başladığını ve o zamandan beri devam eden mahkemeler olduğunu kaydeden Fikri Şimşek, şöyle dedi:
“Burada 2B sorunu bitti. Burada sadece ve sadece ‘sarıalan’ sorunu var. Devletimiz tarafından hak sahibi olan vatandaşlarımıza tapularının verilmesini talep ediyoruz. Devletimizin, bizi mahkemeyle ormanla kadastro ile uğraştırmasını istemiyoruz. Burada 50 yıllık seralarımız var. Evlerimiz var. Bizim arazilerimizin tapusu olmadığı için ne su alabiliyoruz, ne elektrik alabiliyoruz. Daha da önemlisi devletimiz biz çiftçilere çok güzel teşvikler veriyor, biz maalesef bunlardan yararlanamıyoruz. Devletimiz tarafımızdan ölçülerek biz köylülere yerlerimizin tapularını vermelerini istiyoruz. Bu konu bir çözüme varmazsa eşeğimle önce Antalya Kadastro Müdürlüğü’ne gideceğim, oradan da çözüm olmazsa Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na, Ankara’ya kadar eşeğimle gideceğim.” Diğer mahalleliler de kullandıkları arazilerin tapularının verilmesini talep etti.

Benzer Yazılar