EĞİTİM GENÇLİK SOKAK

‘Gerici kuşatmaya birlikte karşı duralım’

Antalya- Eğitim-SEN Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Milli Eğitim müdürlüklerinin seçmeli derslerle ilgili öğrencileri dini içerikli dersleri seçmeye yönlendirdiğini, bu konuda zorlamada bulunduğunu söyledi.

Eğitim-SEN Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, öğrencilerin seçmeli derslerinin kendi tercihlerine bırakılmadığını ve zorlandığını söyledi. Öztürk öğrencilere,” Kendi hayatına, kendi geleceğine başkalarının karar vermesine izin verme! Seni tebaalaştırmak isteyen din tacirlerine boyun eğme” diye seslendi.
Ayrıca velilerin bu yobaz zihniyete karşı çocuklarını teslim etmemelerini de şu sözlerle dile getirdi: Kendini her şeyin sahibi gibi gören ve tüm gücü elinde toplayarak sizi sindiren bu iktidara teslim olmayın. Çocuğum yalnız kalır ve hedef durumuna getirilir diye korkmayın.

“BİRLİKTE KARŞI DURALIM”
Öztürk Milli Eğitim müdürlüklerinin çeşitli pankart ve afişlerinde yer alan “Seçiyorum, dinimi öğreniyorum”, “Seçmesi bir dakika, faydası iki dünya” gibi sloganlarla kamuoyu baskı altına alındığını, dini içerikli derslerin seçilmesi için öğrenci ve velileri yönlendirmek amacı taşıyan örneklerin arttığını belirten Kadir Öztürk, “Okullarda idareci ve kimi öğretmenler, Bakan, Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı, hep bir ağızdan hepimizi kendi istedikleri türden tek tip Sünni ve Müslüman yapma gayretkeşliği içindeler” şeklinde konuştu. “Onlara göre bu halk ne kadar dindarlaşırsa kendi iktidarları da o kadar kolay ve uzun olacak. Bütün çaba, bütün amaç bu” diyen Kadir Öztürk, “Hayatımıza her gün yeni bir saldırıda bulunan bu gerici kuşatmaya, okullarımızın ibadethane olmasına, Sünni – İslamcı, tekçi, gerici, faşist bu ideolojik saldırıya gelin hep birlikte karşı duralım” dedi.

Benzer Yazılar