KENT SOKAK

Mültecileri dolandıran 8 kişi yakalandı

Antalya – Antalya’nın Demre İlçesi’nde 8 insan kaçakçısı, beraberlerindeki 92 Suriyeli sığınmacıyı ormanlık alana bırakıp kaçmaya çalışırken polis ve jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Antalya’nın Demre İlçesi’nde Suriyeli 92 mülteci ve onları ormanlık alana bırakıp kaçmaya çalışan 8 insan kaçakçısına polis ve jandarma tarafından müdahale edildi. Demre İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri saat 08.30 sıralarında bir otobüsle ilçeye bağlı Gürses Mahallesi’ndeki ormanlık alana bir grup sığınmacının bırakıldığı yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Olay yerine giden jandarma, 42’si çocuk, 92 Suriyeli sığınmacıyı buldu.

92 mültecinin yanında 57 can yeleği bulundu
92 mültecinin yanında 57 can yeleği bulundu.

İstanbul’dan Kaş’a gitmek üzere otobüsle yola çıkan Suriyelilerin, Kaş diye Demre’ye bağlı Gürses Mahallesi’ne bırakıldığı anlaşıldı. Mültecilerin verdiği bilgi doğrultusunda insan kaçakçılarının eşkalini belirleyen jandarma, Demre Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçti. Demre merkezde önlem alan polis, olayla ilgili durdurduğu 34 JL 9668 plakalı otobüsle 58 BF 179 ve 34 LR 2432 plakalı iki araçta toplam 8 insan kaçakçısını gözaltına aldı.

Demre’de sağlık kontrolünden geçirilen 8 şüpheli, Demre Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Suriyeli sığınmacılar ise sağlık kontrolü ve kimlik tespitinin ardından kamplara gönderilmek üzere Antalya’ya gönderildi. Suriyeli sığınmacıların yasadışı yollarla Yunanistan’ın Meis Adası’na geçmeye çalıştığı belirtildi.

Benzer Yazılar