KADIN MANŞET SOKAK

Antalya’da Ensar Vakfı protestosu

Antalya Kadın Platformu’nun çağrısıyla toplanan kadınlar Attalos meydanında basın açıklaması yaparak “Ensar vakfı kapatılsın” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun Karaman’daki cinsel istismar skandalına ilişkin yaptığı açıklamada “Bir kere rastlanmış olması hizmetleriyle öne çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” diyerek Ensar vakfını savunmuştu.

Antalyalı kadınlar bugün saat 18.30’da “Ensar vakfı kapatılsın. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı istifa etsin” pankartıyla Attalos meydanında toplandı. Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Meltem Kurtulget, “Karaman’da 8 ila 10 yaşlarında 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunmaktan tutuklanan Muharrem B.’ye ilişkin iddianame kabul edildi. Karaman Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, Ensar ve KAİMDER yurtlarında yaşanan tecavüz 2012-2015 yılları arasında devam etti. Dört yıl boyunca kimsenin duymadığını iddia ettiği korkunç olay yurtlar dışına da taşınmış” dedi.

SİZ DE BİR KERE İSTİFA EDİN
Kurtulget açıklamasının devamında “Olay duyulduktan sonra AKP Milletvekili Nihat Öztürk, ‘Ensar vakfı başarılı işler yapmaktadır.Biz inadına Ensar vakfına destek olmaya devam edeceğiz’ dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ise vakıfta yaşanan cinsel istismarla ilgili ‘Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz’ dedi. Üstelik bakanın sözlerinin ardından Ensar vakfının Çorum ve Rize il başkanlarının da vakıf öğrencisi çocukları istismar ettikleri için tutuklandıkları ortaya çıktı. Bakana şunu söylemek isteriz: Siz de bir kere istifa edin” dedi.

Haber: Evrensel

Benzer Yazılar