ÇOCUK MANŞET POLİTİKA SOKAK

Antalya’dan peş peşe Ensar Vakfı tepkisi

Ayla Yüksel, Ensar Vakfında yaşanan cinsel istismar skandalını hakkında Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun tutumunu eleştirerek, “Devletin bunu bu kadar hafife almasını son derece yadırgıyorum. Bu cezaların en büyüğü verilmeli bunlara ve o eğitim kurumu mutlaka gözden geçirilmeli” dedi

Antalya- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun, Karaman’daki Ensar Vakfı’nda yaşanan çocuk istismarı ilgili vakfı savunan “Buna bir kere rastlanmış olması hizmetleri ile ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz. Biz Ensar Vakfı’nı da tanıyoruz, hizmetlerini de takdir ediyoruz” sözlerini Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel eleştirdi.

“BİR DEFAYA MAHSUS OLMAK KAYDIYLA DİYOR”

Bir kadın ve bir anne olarak yapılan açıklamanın kötü ve yanlış olduğunu söyleyen Ayla Yüksel, “Çocuklarımızın iyi yetişmeleri, güvence altında olmaları, gelecekle ilgili kaygılarının olmaması, daima belli bir güven içinde büyümeleri gerekirken, üstelik böyle bir çok çirkin bir olayla çocuklar karşı karşıya kalıyorlar. Bir anne ve bir kadın olan bakanımız ‘Bir defaya mahsus olmak kaydıyla’ diyor. Olmaz böyle bir şey” diye konuştu.

“HAFİFE ALINACAK BİR OLAY DEĞİL”

Ayla Yüksel, çocuğa şiddet uygulamanın, cinsel tacizde bulunmanın ve taciz etmenin son derece yanlış olduğunu, konunun neden bu kadar hafife alındığını anlayamadığını söylerken “Bir anne ve bir eğitimci olarak çok esef ediyorum. Devletin bunu bu kadar hafife almasını da son derece yadırgıyorum. Bu hiç hafife alınacak bir olay değil. Bu cezaların en büyüğü verilmeli bunlara ve o eğitim kurumu mutlaka gözden geçirilmeli” diye ekledi. Aynı zamanda Ayla Yüksel, hangi vakıf olduğunun önemli olmadığı orada çocuğun karşılaştığı olayın önemli olduğunu vurguladı. Ayla Yüksel,”Şiddetle kınıyoruz. Bundan da devletimizi sorumlu tutuyoruz bu konuda. Mecliste araştırma önergesi verdiler. AKP’li milletvekilleri önce reddettiler ama sonra kabul ettiler. Çünkü aklın yolu bir. Yani mutlak surette bu kadınlı erkekli bütün milletvekillerinin özellikle de orada anne olan bütün kadın milletvekillerinin ortak bir hareketle ne yapılması gerektiği konusunda güzel bir çalışma yapmaları gerekiyor. Buna inanıyorum.” 

“GÖZÜMÜZ ARKADA KALMAMALI”

Meclisteki bütün kadın milletvekillerinin bir araya gelmeleri ve bu konuda ortak bir harekette bulunmaları gerektiğini vurgulayan Ayla Yüksel, Bunu yapanların çok büyük bir şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi. Çocuk istismarının yüksek oranda olduğunu ve gerekirse başta ailelerin, eğitimcilerin bu konuda uyarılması gerektiğinin altını çizdi. Ayla Yüksel konuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti: “Biz çocuklarımızı eğitim kurumlarına emanet ederken gözümüz arkada kalmamalı. O çocukların oradaki güveni, yaşantısı, emniyeti, hissettikleri çocuğu hiçbir zaman farklı düşüncelere götürmemeli. Çocuk orada mutlu olduğunu hissetmeli.”

Kaynak: Antalya Gazetesi

 

,,

 

Benzer Yazılar