EMEK MANŞET SOKAK

Antalya’dan Renault direnişine destek

Antalya – Antalya Emek Partisi üyeleri yaptıkları yürüyüş ve basın açıklaması ile Renault işçilerine destek verdi. EMEP kiralık işçi yasası ve kıdem tazminatının kaldırılmasına da tepki gösterdi.

Başta Renault işçilerinin işten atılması olmak üzere, Fona devredilmek istenen kıdem tazminatı ve kiralık işçi yasasını protesto eden Emek Partisi üyeleri Kapalı yoldan ‘’Renault direnişi hepimizin geleceği”, “Renault işçisi yalnız değildir’’ yazılı pankart ile  Saat 18.30’da basın açıklamasının yapılacağı Attalos meydanına geldiler.

Burada basın metnini okuyan Emep Antalya İl Başkanı Hasan Alkan açıklamasında “Ülkemiz uzun zamandır gerek ekonomik gerekse sosyal olarak yönetilemez bir hale gelmiştir. AKP gerek bölge illerinde gerçekleştirmiş olduğu savaş ve katliam yaparken, Ortadoğu’daki savaşı kışkırtarak  ülke gündemini savaşa yöneltirken, diğer yandan  işçi ve emekçilerin temel hakları olan kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya çalışıyor. Kiralık işçi büroları ile işçileri kölelik koşullarında çalıştırmanın önünü açıyor.  7 Haziran seçimlerinde siyasi partilerin vaat ettikleri asgari ücret zammına, AKP’de, Kasım ayında zorla yaptırılan, 2. seçimde vaat ettiği 1300TL’ lik zam vaadi, ülkede yeni tartışmalara ve işçi sınıfı açısından yeni mücadelelinin de yolunu açmıştır” dedi.

AKP’nin vaaddeettiği 1300 TL asgari ücret rakamının, gerek işçi cephesinde gerekse patronlar cephesinde tartışılan bir konu haline geldiğini belirten Alkan: “Patronlar asgari ücretin bir kısmını devletin üstüne yıkmaya çalışır ve bunda da başarılı olurken, İşçilerde eski işçilerin ücretlerinin yeniden gözden geçirilmesi için, başta Renault olmak üzere birçok il ve ilçede çeşitli iş kollarında çalışan işçiler çeşitli eylem ve etkinliklerle seslerini duyurmak ve sorunlarına çözüm istediler’’ dedi.

Renault işçilerinin mücadelesini desteklediklerini dile getiren Alkan şunları söyledi: “Bu direnişin sonucu, yalnızca Renault işçilerini ilgilendirmiyor. Aynı zamanda işçi sınıfımızın acil taleplerinin elde edilmesinde de belirleyici olacaktır. Yani Renault işçilerinin kazanımı bütün işçilerin kazanımı olacağı gibi, yenilgisi de yine tüm işçilerin mücadelesine olumsuz yansıyacaktır. Bugün “ek zam” tüm işçilerin talebidir. Dolayısıyla Renault direnişine destek vermek, gerçekte her işçinin kendi talebi için mücadeleye katılması anlamına gelir. Renault işçilerinin yaptığı gibi, fabrikalarımızda, iş yerlerimizde tüm vardiyalarda, tüm bölümlerde örgütlenerek birliğimizi sağlayalım. Partimiz tüm fabrikalarda işçileri, en acil talepleri için harekete geçmeye ve mücadelesini Renault işçileriyle ortaklaştırmaya çaba gösterecektir’’

Benzer Yazılar