GENÇLİK LİSE MANŞET SOKAK

Berkin Elvan, katledilişinin ikinci yılında unutulmadı

Antalya Sokakları – Berkin Elvan katledilişinin ikinci yılında, kampüste ve kentte yapılan eylemlerle unutulmadı. Liseli Genç Umut ve Halk Cephesi Berkin Elvan’ı andı. 

Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurularak ağır yaralanan ve 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan, katledilişinin ikinci yılında anıldı. Attalos Meydanı’nda toplanan Liseli Genç Umut’çular saygı duruşunun ardından basın açıklaması yaptılar.

Yapılan basın açıklamasında, “Sıra arkadaşımız Berkin Elvan’ın aramızdan ayrılışının ikinci yılında bizler onu unutmuyor, unutturmuyor ve onurlu mücadelemizde yaşatmaya devam ediyoruz” denildi. Liseliler “Bugün Berkin Elvan’ın yanı sıra ülkemizin doğusunda süregelen savaş ve faşizmden en çok çocuklar etkilenmekte. Kanlı savaş politikasını yürütmek uğruna çocukların geleceğini karartan hükumet katliamlarına devam ediyor ve bu katliamlar havuz medyası tarafından gizli tutuluyor” diyerek katliamların devam ettiği vurgusunu yaptılar.

Basın açıklaması “Katledilen çocukları ne unutacak ne unutturacağız. Çocuk katillerinden hesap soracağız”  sözleriyle sonlandırıldı.12421979_794975487273141_1388263187_o

Akşam saatlerinde ise Antalya Halk Cephesi tarafından düzenlenen anma programına katılanlar, Attalos Heykeli önünde oturma eylemi yaptı. Bir süre slogan atan grup adına açıklama yapan Furkan Akbaş, “Bütün ülke sussa bile bizler asla susmayacağız. Her yerde bizi karşılarında bulacaklar. Bizim çocuklarımız sahipsiz değildir” dedi.

 

Benzer Yazılar