EMEK MANŞET ÖZEL HABER POLİTİKA SÖYLEŞİ

CHP yöneticisi emniyet emriyle işten atıldı

CHP Muratpaşa Demokratik Kitle Örgütleri’nden sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Erkan Kırlangıç’ın havalimanındaki işine emniyetten gelen emirle son verildi. Gelen yazıda Kırlangıç’ın “sol örgütlerle işbirliği içerisinde bulunduğundan tehdit unsuru” olduğuna dair ifadeler yer alıyor.

Antalya Sokakları Özel – CHP Muratpaşa Demokratik Kitle Örgütleri’nden sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Erkan Kırlangıç’ın Antalya Havalimanı’ndaki işine Rusya Krizi bahane edilerek son verildi. Erkan Kırlangıç yapılan bu hukuksuz uygulama üzerine Antalya Sokakları’na konuştu.

SİYASİ OPERASYON BAHANESİ “RUSYA KRİZİ”
İzin gününde iş yerine çağrılarak “Rusya Krizi nedeniyle küçülmeye gitmemiz gerek” denilerek iş akdi fesh edilen Kırlangıç bunun bir bahane olduğunu anladığını belirterek: “Koskoca havalimanında bir tek Erkan Kırlangıç kriz nedeniyle işten çıkarılıyor. Buradan bariz bir yalan olduğu ortada” dedi. Emniyetten gelen ve sol örgütlerle ilişki içerisinde olmasından kaynaklı “tehdit” olarak nitelendirildiği bir yazı sebebiyle işten çıkarıldığını öğrenen Kırlangıç, görevinden kaynaklı olarak ilişki kurmasının doğal olduğunu ve aktif siyaset yapan biri olduğunu belirtti.

MEYDANI ONLARA BIRAKMAYACAĞIM
Konuyla ilgili avukatla görüştüğünü söyleyen Kırlangıç: “Ne yapabiliriz diye araştırma yapacağız, ona göre bir yol izleyeceğiz tabii ki. Yasal haklarımızı arayacağız elbette. Bunlara bırakmayacağım bu meydanı” dedi.

YAPILANLAR MUHALİFLERE YÖNELİK
Akademisyen, gazeteci ve avukatlara yönelik sürdürülen siyasi operasyonların benzeri olarak emniyetin emriyle işine son verilen Kırlangıç, kendisi üzerinden yapılan bu hukuksuzluğu şöyle değerlendiriyor: “Mevcut iktidar kendi karşısında olan, muhalif olan özellikle aydın kesime, sol kesime dair hiçbir unsuru hiçbir alanda bulundurmamak adına elinden gelen adaletsizliği, haksızlığı, hukuksuzluğu tanımadan yaşatmamaya karar vermiş. Bunu zaten uygulamalarında görüyoruz”

“MÜCADELEMİZDEN VE ONURLU DURUŞUMUZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”
Yapılan işlemin hukuksuz olduğunu ve bu şekilde bir korku hegemonyası yaratılmak istendiğinin altını çizen Kırlangıç: “İşlem ortada, yapılan ortada. iktidarın varmak istediği nokta ortada. Bizim gibi insanları en küçük birimlere kadar inerek yaşam alanı, mücadele alanı bırakmadan öldürmeyi, yok etmeyi hedefliyorlar. Bunun altında bence daha büyük projeler yatıyor. Erken seçime giderken bir hazırlık, başkanlık rejimine giderken bir hazırlık gibi. Bizleri hatta mahallelere kadar, insanları işlerinden edecek kadar korku hegemonyası yaratmaya çalışıyorlar, sindirmeye çalışıyorlar. Ama biz asla mücadelemizden, onurlu duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz” dedi

Haber: Yasemin Aydemir

Benzer Yazılar